Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VATERPOLO

Ozren Bonačić: Teška su vremena, ali Mladost ne smije odustati od trofeja!

Primorje - Mladost
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
13.06.2015.
u 17:30

– Nikad nisam tako jako navijao za Riječane, čak ni kad sam bio njihov trener. Malo zbog njih, a još više da Mladost ostane najtrofejnija momčad. Ali, eto, Talijani su nas prešišali – kaže legenda Mladosti Ozren Bonačić.

Dosad smo im tepali da su najtrofejniji vaterpolski klub na svijetu, da su "Real sa Save", a sad to sve odlazi u prošlost. Osvajanjem ovogodišnjeg naslova najbolje momčadi u Europi (na završnom turniru u Barceloni) primat najtrofejnije momčadi svih vremena preuzeo je talijanski Pro Recco. Jer Talijani sad imaju osam naslova, jedan više od Mladosti, koja je ostala na sedam (koliko ima i beogradski Partizan).

I Hrvatska stagnira

Istina je da Recco nema naslov u Kupu Lena i Kupu osvajača kupova, ali kruna europskog prvaka najvažniji je kriterij. Zato su žapci i držali taj epitet (i za to svojedobno dobili i službeno priznanje Lena u Budimpešti), dok bi po broju "običnih" trofeja ispred njih odavno bili i berlinski Spandau i naš Jug.

Gledajući po državama, Hrvatska je dosad bila najuspješnija jer su njezini klubovi 13 puta osvajali europsku krunu (Mladost 7, Jug 3, Jadran 2, Splitska banka), no sad su nas Talijani i tu stigli jer imaju isti učinak (Pro Recco 8, Posillipo 3, Canottieri i Pescara).

– Šteta je što su primorjaši izgubili taj finale s Reccom, morali su ga dobiti, ali igrač više im je bio katastrofalan. Nikad nisam tako jako navijao za Riječane, čak ni kad sam bio njihov trener. Malo zbog njih, a još više da Mladost ostane najtrofejnija momčad. Ali, eto, Talijani su nas prešišali – kaže legenda Mladosti Ozren Bonačić, koji je kao trener donio i posljednji europski naslov žapcima 1996. godine. Otada je prošlo gotovo 20 godina.

Uprava – 50 posto uspjeha

– Morala je Mladost u tom razdoblju osvojiti barem još jedan naslov, ali nismo imali pravo ozračje u klubu. Nismo imali pravu upravu – a ona nosi 50 posto uspjeha – a sada ni igrače. Teška su vremena, ali Mladost se ne smije predati, ne smije odustati od trofeja. Trebalo bi početi raditi na konsolidiranju kluba i s novim ljudima stvoriti opet jaku Mladost – napomenuo je Bonačić, spreman da u bilo kojoj ulozi pomogne voljenom klubu.

– Mladost treba vratiti mladostašima – zaključio je.

I zato, dragi žapci, glave skupa i na posao. Nećete valjda dopustiti da vam Pro Recco toliko odmakne da ga poslije više ne možete stići.

>> Pro Recco svladao Primorje u finalu i postao najtrofejniji klub na svijetu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije