Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVANJE

Povijesni uspjeh: Neven Žugaj svjetski doprvak

Neven Žugaj
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
12.09.2014.
u 17:10

31-godišnji Zagrepčanin Neven Žugaj postigao je najveći uspjeh hrvatskog hrvanja otkako je Lijepa Naša samostalna

Prvog dana Svjetskog prvenstva u hrvanju grčko-rimskim stilom u uzbekistanskom Taškentu, 31-godišnji Zagrepčanin Neven Žugaj postigao je najveći uspjeh hrvatskog hrvanja otkako je Lijepa Naša samostalna. Zagrebački hrvač postao je svjetski prvak težinske skupine do 75 kg i to nakon četiri sjajne pobjede.

U prvom kolu pobijedio je Finca Suominena (3:0), u drugom Iranca Alizadehpounija (8.3), a u četvrtfinalu Amerikanca Biseka (1:0). Blistao je Hrvat i u polufinalu protiv Japanca Shimizua (2:0), da bi ga tek u finalu pobijedio olimpijski pobjednik Armenac Arsen Julfalkyan (4:0).

Istog dana u Taškentu je nastupao i Nevenov tri minute stariji brat blizanac Nenad (85 kg), no on je, nažalost, zaustavljen već u prvom kolu. Nadjačao ga je odlični Mađar Viktor Lorincz koji je pak zaustavljen u polufinalu pa Nenad nije dobio priliku da se kroz repasaž bori za broncu.

Neven i Nenad su olimpijci, nastupali su na Igrama Londonu, a nadaju se da će i u Riju za dvije godine.  Obojica su dosad imala po broncu sa svjetskog i europskog prvenstva, a s ovim srebrom Neven je podignuo ljestvicu svom bratu.

Zanimljivo je da su, nakon šest godina službe u vojsci, obojica napustila službu odlučivši se posvetiti samo hrvanju. U MORH-u više nisu nailazili na razumijevanje za svoje sportske obveze, pa su se odlučili na taj rizičan potez. U to ime su i osnovali Hrvački klub Braća Žugaj i namjera im je stvarati buduće medaljaše u najstarijem olimpijskom sportu.

>> Braća Žugaj: Ne želimo varati na račun naše sličnosti

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar mihic
mihic
00:28 13.09.2014.

I što bi se sad dogodilo da Turska njima ponudi državljanstvo i novčano ih osigura, onda bi ih raspeli ko Faka i Ajlu Tomljanovic

KA
kajinx
20:29 19.09.2014.

Da li je MOHR Hrvatski? Da li su braca bili hrvatski vojnici? Tko je izazvao nerazumjevanje? Tko nam uništava sve što je hrvatsko?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije