Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kad završi škola

Ministar Jovanović u Zaprešiću otvorio 16. Sportske igre mladih

igre
VL
01.06.2012.
u 21:43

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović danas je u Zaprešiću svečano otvorio šesnaeste Sportske igre mladih

U Zaprešiću su svečano otvorene 16. Sportske igre mladih. Djeca i mladi natjecali su se u cageballu (mali nogomet u kavezu), košarci, graničaru i badmintonu u tri kategorije: \'94., \'97. i \'01. godište. Otvorenje, kojemu su nazočili ministar sporta Željko Jovanović te ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić, započelo je nakon sportsko – zabavnog programa.

- Veliko mi je zadovoljstvo što Igre započinju baš u Zaprešiću, gradu mladih jer je ovo sa Sportskim igrama mladih, sjajna priča. Naročito mi se dopada ona poruka: Kad završi škola počinju Igre, a kad završe Igre počinje škola – kazao je ministar Jovanović.

Prijave za 16. Sportske igre mladih traju do 15. lipnja, a natjecanja počinju odmah po završetku školske godine - 18. lipnja, u svim županijama. Gradska i županijska natjecanja održavat će se od 18. lipnja do 10. srpnja, a pobjednici županijskog natjecanja potom putuju na finalna natjecanja u Split. Najbolji će tamo snage odmjeravati od 16. srpnja do 31. kolovoza.

Podsjećamo kako ova manifestacija uvijek privlači velik broj ljudi, prošle godine na igrama je sudjelovalo 80 000 djece i mladih. Radi se o projektu koji za cilj ima promicanje zdravog načina života i prijateljstva pod sloganom \"Živimo bez droge jer droga uzima život\".

Predsjednik udruge Sportskih igara mladih je Zdravko Marić dok je počasni predsjednik Sir David Richards, predsjednik engleske Premier lige. Dopredsjednici su Slaven Bilić i Goran Ivanišević. Uz poznate hrvatske sportaše ovaj projekt podržavaju i strane slavne osobe iz sporta poput Davida Beckhama i Josea Mourinha.

Predsjednik Spotskih igara mladih Zdravko Marić zahvalio se na podršci gradu Zaprešiću, gradu Zagrebu, Zagrebačkoj županiji, Vladi Republike Hrvatske I sponzorima kojima je tom prigodom uručio zahvalnice i priznanja.

Za paljenje baklje koja je na simboličan način označila početak ovogodišnjih Sportskih igara mladih bili su uz ministra Jovanovića, zaduženi glumci iz serije Larin izbor Ornela Vištica i Stefan Kapičić koji su dakako, izazavali veliko zanimanje mnogobrojne djece.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije