Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KARATE

Maša Martinović osvojila zlato na Europskim igrama

Maša Martinović (1)
Martina Popovcic/PIXSELL
14.06.2015.
u 18:15

- Što mogu, kad sam emotivna pa zaplačem kad se svira Lijepa naša. Potvrdila sam da ono europsko zlato nije bilo slučajnost.

Prvu zlatnu medalju za Hrvatsku na prvim Europskim igrama osvojila je karatašica Maša Martinović (26).

Diplomirana farmaceutkinja, koja već dvije godine održava karijeru na svjetskom vrhu uz puno radno vrijeme, dominirala je tatamijem u Bakuu. Još u skupini prvorangiranu svjetsku teškašicu Francuskinju Ait Ibrahim poslala je kući sa 8:2, a Ruskinji Zajcevojprodala je nogu u glavu za 5:2. U finalu je, baš kao i u finalu Europskog prvenstva, Maša pobijedila Turkinju Hocaoglu (5:0).

Nakon pobjede na Svjetskim borilačkim igrama i EP-u, ovo joj je treće zlato na najvećim natjecanjima, a ni ovaj puta nije uspjela zadržati suze radosnice.

- Što mogu, kad sam emotivna pa zaplačem kad se svira Lijepa naša. Potvrdila sam da ono europsko zlato nije bilo slučajnost, nego sam potvrdila klasu.

Da bi nastupila na Igrama, Maša je morala uzeti godišnji odmor u privatnoj farmaceutskoj tvrtki u kojoj radi.

- Nedostajat će mi ti dani ovog ljeta, no nisam šefa htjela tražiti slobodne dane, jer osjećam obvezu da radim svoj posao kao i svi ostali.

Bez obzira na veliko iskustvo izbornika Galine, Maša je tijekom cijelog prvenstva bila i u kontaktu sa svojim klupskim trenerima iz KK Hercegovina.

- Oni su pratili ždrijeb i davali mi savjete jer me najbolje poznaju. Zbog toga sam se na postolju i njih sjetila, baš kao i svih onih mukotrpnih godina treniranja i odricanja. Za nas karataše sjajan je osjećaj biti na natjecanju koje toliko podsjeća na Olimpijske igre.

Nadomak medalje bio je i hrvač Nenad Žugaj (85 kg), no on je izgubio u borbi za broncu.

>> Debitantica Maša prvakinja Europe, Ana srebrna

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije