Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jedrenje

Kljaković Gašpić drugi nakon prvog dana

Ivan Kljaković Gašpić
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
29.10.2015.
u 20:38

Martin Dolenc među 17 zmajara je na jako dobrom šestom mjestu, uz dosta peripetija na otvaranju prvenstva.

Hrvatski jedriličar Ivan Kljaković Gašpić nakon prvog dana finala Svjetskog kupa u Abu Dhabiju nalazi se na drugom mjestu klase Finn i za očekivati je da će se sigurno boriti za prvo mjesto s Britancem Edwardom Wrightom.

Finale Svjetskog kupa pozivno je natjecanje temeljem rezultata ove sezone, u svakoj disciplini 20 je pozivnica na raspolaganju, a premijerno je održano prošle godine. Sudionika je trebalo biti ukupno 220, a ima ih 144, pa je tako u klasi Finn u konkurenciji tek šest kormilara.

U konkurenciji Lasera je svih 20 pozivnica podijeljeno. Tonči Stipanović s mora se nije vratio baš zadovoljan, 13. je nakon dva plova. 

"Rano smo krenuli na more, već u devet sati, malo neobično za prvi dan regate, ali takvi su uvjeti bili, trebalo je iskoristiti vjetar. Puhalo je 15-20 čvorova, kao naša bura, ali nisam dobro taktički odvozio, tako da nisam imao šanse jedriti za vrh. Deveti u prvom plovu, a nakon sitnih tehničkih problema sa opremom 17. u drugom. Što je tu je, sutra gas do daske i malo više misliti", izjavio je Stipanović.

Poveo je Australac Tom Burton.

Martin Dolenc među 17 zmajara je na jako dobrom šestom mjestu, uz dosta peripetija na otvaranju prvenstva.

"Iskreno, danas nije bio baš moj dan. Upao sam u nesretnu prvu skupinu, koja je vozila po južnom vjetru taman prije nego što je okrenulo na sjever, prije starta sam se borio da mi ne padne zmaj, pa onda nekako minutu nakon prvih startao. Nakon par rupa i refula bio sam drugi i sretno ušao u cilj kao drugi. Na kraju je ispalo da je prvi dobio jedan dobar reful i s tim otplovio u cilj, bio je nekih tri minute ispred mene što je izvan vremenskog ograničenja. U drugom plovu dana imao sam jako loš start, ali sam uz jednu dobru taktičku odluku završio treći. U zadnjem plovu dana sam dobro startao, ali mi je jedna špaga od zmaja uhvatila zastavicu od starta pa sam tu izgubio nekih pet metara koji su bili odlučujući za drugo ili treće mjesto, taj plov sam mislio da ću jako teško izvući, ali je skoro u samom cilju nespretno pao drugoplasirani, tako da sam završio sretno dan na drugom mjestu", ispričao je Dolenc.

Na prvom mjestu je Britanac Oliver Bridge.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije