Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POD POVEĆALOM

'U hrvatskom sportu najbolje funkcionira ono što se najviše kritizira - Dinamo'

Dinamo prvak
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/5
13.01.2016.
u 09:30

– Od vaterpolista nisam očekivao da će pobijediti domaćina vaterpolskog EP-a, ali ipak nisam očekivao tako uvjerljiv poraz. Možda do dva gola razlike - kaže Antun Vrdoljak

Vaterpolisti su katastrofalno otvorili EP u Srbiji, rukometaši su deklasirani uoči odlaska na EP u Poljsku. Zvoni li alarm, je li ovo upozorenje da od naših trofejnih sportova ne možemo očekivati medalje u 2016. godini?

Kako ste doživjeli katastrofu od Srbije na otvaranju EP-a, pitamo člana Međunarodnog olimpijskog odbora Antuna Vrdoljaka.

– Imam potrebu reći vam ovo: ono na što su se javnost i naši mediji najviše okomili, Dinamo, jedini u našemu sportu funkcionira. Ne govorim to samo zato što sam Dinamov navijač – kaže Vrdoljak i okreće se našoj temi.

Rudić je najveći

– Od vaterpolista nisam očekivao da će pobijediti domaćina vaterpolskog EP-a, ali ipak nisam očekivao tako uvjerljiv poraz. Možda do dva gola razlike.

Usudite li se izgovoriti rečenicu – plakat ćemo mi za Rudićem?

– Kada nam je bio najpotrebniji, kada sam ga zvao da preuzme reprezentaciju, tamo još 1993. godine, Rudić nije želio doći. Međutim, koliko god mu nisam sklon, Rudić je još uvijek najbolji trener kojega smo imali – dodaje Vrdoljak.

O sadašnjem izborniku Tucku se ne izjašnjava. Uostalom, poraz od svjetskih prvaka u 1. kolu ne znači da medalja nije dohvatljiva. A Tucak, kojega ne treba opterećivati Rudićevom veličinom, još je uvijek stručnjak sa značajnim referencijama: s Primorjem iz Herceg Novog dva je puta osvajao Jadransku ligu, a bio je dio Rudićeva stožera koji je osvojio svjetsko, europsko i olimpijsko zlato. Bilo je stoga i logično da preuzme reprezentaciju.

Ista logika vjerojatno ne vrijedi za novoga rukometnoga šefa, 43-godišnjega Željka Babića, čije je imenovanje bilo veliko iznenađenje ako se zna da je u igri bio slavni Zvonimir Serdarušić. Možda gazda rukometa Zoran Gobac već sada žali i što nacionalnu momčad nije povjerio ‘svom’ treneru iz RK Zagreba Veselinu Vujoviću, prepustivši ga Slovencima.

– Od rukometaša na EP-u ne očekujte veliki rezultat. Jednostavno, momčad je doživjela velike promjene i mi više nemamo igrače poput Lackovića, Vorija ili Sulića, da ne spominjem Ivana Balića. U rukometu se zbrajaju golovi, a ti dečki jamčili su da će ih biti puno – kaže Antun Vrdoljak, ponovno izbjegavši recenziju o izborniku Babiću.

Tko zna, možda Metkovac bude trenersko otkriće Eura u Poljskoj.

Čačić se nauživao

Iako je do nogometnoga Eura u Francuskoj još gotovo pola godine, s Vrdoljakom smo se dotaknuli i Mamićeva odabira šefa reprezentacije, Ante Čačića.

– Taj se čovjek nauživao nogometa, rutine, a i pametan je čovjek. Pametno radi, pametno govori, momčad ga je prihvatila, meni tu ništa nije sporno – naglašava Vrdoljak.

Javnost ga nije dobro prihvatila jer dolazi iz Mamićeva miljea pa smatra da je podložan utjecajima?

– Zar ne bi za trenera trebalo biti važno zna li ili ne zna? Za mene tu Čačić nije upitan. I kad se već spominje izlazak iz sjene vatrenih, neka napokon to i naprave da svi skupa poludimo od sreće – zaključio je Vrdoljak.

I dok su nas vaterpolisti i rukometaši naviknuli na medalje pa svako nepojavljivanje na podiju doživljavamo kao težak podbačaj, nogometaši nas drže u čekaonici još od 1998. godine.

Ne samo da nisu bili blizu medalji nego su samo jednom, na EP-u 2008., prošli u drugi krug. Malo trenerskih brljanja, malo nesreće, a malo i podbačaji najvećih zvijezda uskratili su nam veliki rezultat. Srna, Modrić i društvo sve su kredite ispucali. Francuska im je posljednja šansa...

>> Hrvatska igrala nevjerojatno, pobijedili smo Francuze čak 15 razlike!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije