Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ep streljaštvo

I pištoljašica Marija Marović na Olimpijskim igrama

streljaštvo
Petar Glebov/PIXSELL
27.02.2016.
u 13:17

Marović je na polovici finala bila u borbi za odličja, ali je s dva lošija metka u šestoj seriji pokvarila svoj plasman i završila natjecanje na petom mjestu

Hrvatska streljašica Marija Marović ulaskom u subotnje finale Europskog prvenstva u gađanju zračnim oružjem izborila je nastup na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru u disciplini pištolj. 

U uzbudljivom raspletu kvalifikacija 32-godišnja Solinjanka bila je među šest streljašica koje su nakon 40 ispucanih metaka imale 380 krugova, ali je zahvaljujući najboljem dodatnom kriteriju osvojila šesto mjesto. Već sam ulazak u finale donio joj je plasman na njezine prve Olimpijske igre.

Marović je na polovici finala bila u borbi za odličja, ali je s dva lošija metka u šestoj seriji pokvarila svoj plasman i završila natjecanje na petom mjestu. Naslov europske prvakinje obranila je Ukrajinka Olena Kostjevič, srebro je osvojila Bugarka Antoaneta Boneva, a broncu Srbijanka Zorana Arunović.

Marija Marović je sedma hrvatska olimpijka u streljaštvu. U ekipi koja će ići u Rio de Janeiro pridružila se Snježani Pejčić (malokalibarska puška), Valentini Gustin (zračna puška), Tanji Perec (zračna puška), Petru Gorši (zračna puška) te Giovanniju Cernogorzu i Josipu Glasnoviću (trap). 

Zračni pištolj, žene - finale:

1. Olena Kostjevič (Ukr)             200.9

2. Antoaneta Boneva (Bug)       199.0

3. Zorana Arunović (Srb)           177.8

4. Anna Korakaki (Grč)               158.2

5. MARIJA MAROVIĆ (HRV)       137.7

6. Bobana Veličković (Srb)         116.5

7. Vitalina Bacaraškina (Rus)        96.9

8. Viktoria Egri (Mađ)                   76.5

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije