Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zaručnici se dogovorili


Tko prvi ispadne sa EP-a, plaća sve troškove vjenčanja

Angelo Vercesi
Foto: Pixsell
30.09.2015.
u 14:45

Hrvatski izbornik Vercesi u vezi je s bjeloruskom igračicom Klimovič

Juraj Jogunica, menadžer hrvatske ženske odbojkaške reprezentacije, priznao je da je nakon poraza od Bjelorusije (0:3) već pripremao pismo ostavke cijelog stručnog stožera. Jer, jedina utakmica koju Hrvatska nije smjela izgubiti na Europskom prvenstvu bila je upravo ta. A onda se preko noći sve promijenilo. Prvo su naše odbojkašice pobijedile Bugarsku (3:2), a potom i aktualnog europskog prvaka Rusiju (3:0). I tako su došle do današnje utakmice osmine finala s Italijom (17 sati). Još su nam prije utakmice sa zbornajom Bjeloruskinje pomogle pobijedivši Bugarsku (3:2).

Vera "naša igračica"

– Imali smo "svoju igračicu" u redovima Bjeloruskinja – Veru Klimovič. Ona je zaručnica našeg izbornika Angela Vercesija. Zajedno su već tri godine – rekao je Juraj Jogunica.

Vera i Angelo upoznali su se 2011. godine kada je Brazilac došao za trenera u Lokomotiv iz Bakua gdje je Vera igrala od 2009. godine. Brzo se rodila ljubav između danas 27-godišnje srednje blokerice bjeloruske reprezentacije i hrvatskog izbornika.

– Planirano je da svadba bude do kraja ove godine. Dogovorili smo se da sve troškove svadbe plaća onaj tko prvi ispadne sa EP-a – rekao je Vercesi.

Za ulazak u četvrtfinale Bjelorusija igra protiv Poljske, a Hrvatska protiv Italije. Može se lako dogoditi da Bjelorusija i Hrvatska odu dalje, s obzirom na to da Poljakinje i Talijanke ne igraju baš najbolje.

Zanimljivo je da je cijela prva postava Hrvatske igrala ili još uvijek igra u Italiji. Maja Poljak igrala je u Vicenzi i Bergamu, a naša druga srednjašica Ivana Miloš u Novari. Od primačica, Senna Ušić igrala je za Perugiu i Scavolini, a Mira Topić u Forliju. Ana Grbac igrala je na mjestu tehničarke za Perugiu, a Katarina Barun-Šušnjar svojedobno za Novaru i Cortese, a danas je u Bergamu.

Boje se "barunice"

– Talijanke se upravo nje najviše plaše. Katarina je po statistici lani bila prva pucačica talijanske lige s ukupno 605 osvojenih poena, a u samom vrhu je i Samanta Fabris, na četvrtome mjestu – istaknuo je Jogunica.

Četiri talijanske igračice igraju u klubu sa Samantom – Caterina Bosetti, Martina Guiggi, Cristina Chiricheira i Stefania Sanssona koja je 2012. igrala u klubu s "barunicom". Danas s Katarinom u Bergamu igra samo Eleonora Lo Bianco koja je prije osam godina igrala s Majom Poljak.

– Međusobno se jako dobro poznajemo, tako da nitko nikoga ne može iznenaditi. Moramo ponovo igrati kao protiv Bugarske i Rusije i nadati se plasmanu među osam najboljih – rekla je Maja Poljak.

Talijanke u svojim vitrinama imaju dva naslova europskih prvakinja (2007. i 2009. godine), dva srebra i dvije bronce. Imaju i jedan svjetski naslov, iz 2002. godine. Hrvatska je s Italijom igrala šest puta na EP-u. Tri je puta pobijedila i tri puta izgubila. Najslađa je bila pobjeda 3:2 u polufinalu Europskog prvenstva 1999. godine u Rimu.

>>Hrvatske odbojkašice pobijedile prvakinje Europe – Rusiju!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije