Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BLANKA VLAŠIĆ:

Ne znam hoću li skakati u Zagrebu, tetiva još nije izliječena

Blanka Vlašić
Petar Glebov/PIXSELL
01.09.2015.
u 10:30

'Nakon što je rušila na 1,92 rekao sam joj da optereti obje tetive, kockali smo se.'

Blanka Vlašić u pratnji trnera Joška Vlašića i Bojana Marinovića vratila se iz Pekinga sa srebrnom medaljom osvojenom u visu na Svjetskom prvenstvu.

- Nije ništa novoga kada kažem da nisam očekivala ovu medalju s obzirom na moje probleme s ahilovom tetivom - rekla je Blanka.

A istinu o toj tetivi otkrio nam je Bojan Marinović, njezin trener.

Želim u sezonu zdrava

- Nakon što je prvi put rušila na visini 1,92 metra rekao sam joj da podjednako optereti desni i lijevu tetivu. To obostrano opterećenječuvali smo za kraj natjecanja. Ali, odlučio sam se kockati pa što bude. Ispalo je odlično - rekao je Marinović.

Blanka nije bila ni svjesna da opterećenje obje nogeriskira puno težu ozljedu. Kada je uhvatila ritam na većim visinama onda je sve išlo kao po špagi.

Sada sve zanima hoćemo li je vidjeti na zagrebačkom mitingu 8. rujna.

- Zar nije miting sada u utorak, 3. rujna? Ja sam nekako imala u glavi da je to sada. Ne znam hoću li nastupiti. Vidjet ću kako će biti s oporavkom jer ahilova tetiva daleko je od izliječene, a ja želim u sljedeću sezonu ući potpuno zdrava i spremna - rekla je Blanka.

Najteže od svega podnijela je put.

- Uh, deset sati u avionu a nisam mogla nikako zaspati. Možda sam zatvorila oči na dva, tri sata najviše - rekla je Blanka koju je u zagrebačkoj zračnoj luci dočekao Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik. Bili su tu još i Josip Čop, glavni tajnik HOO-a, Tomislav Paškvalin, zamjenik ministra za sport, Zdenko Antunović, glavni tajnik Zagrebačkog športskog saveza.

- Ima još tko kakvih pitanja? Imam tri sata vremena do leta za Split - malo se šalila Blanka nakon što je ovih dana dala bezbroj izjava, posebice stranim medijima koji su sa velikim zanimanjem pratili njezin povratak na velika natjecanja nakon što je nije bilo četiri godine.

Zaboravila sam na 2008.

- I mene svi pitaju što sam radio protekle četiri godine. A što sam radio? Bio sam ja na stadionu, samo ne na onima na kojem su bila velika natjecanja - rekao je Bojan Marinović, koji nam je otkrio još jedan mali detalj vezan za rusku visašicu Anu Čičerovu.

- Pričali smo dan nakon finala. Nitko nije znao da se uoči finala ozlijedila. Riječ je o tetivi prepone. S takvom ozljedom je uopće dobro da je nastupila. A ne samo da je nastupila već je osvojila broncu. Da je bila sto posto spremna ona bi osvojila zlato bez problema. Imala je u nogama sigurno skok preko 2,05 metara. Vidjelo se to u kvalifikacijama - rekao je Bojan.

Na pitanje Blanki koja je razlika između Pekinga 2008. i 2015. godine, rekla je:

- Ne želim se vraćati u prošlost. Ali, razlika je u tome što sam tada bila zdrava, a sada nisam. Ne znam zašto sedam godina kasnije i dalje svi misle kako je srebrna olimpijska medalja za mene neuspjeh. Kako će biti neuspjeh rezultat koji sam tamo ostvarila, a preskočila sam 2,05 metra. To je u visu vrhunski rezultat - istaknula je Blanka kojoj je ova medalja dala poticaj za OI u Rio de Janeiru.

>> Srebrna Blanka vratila se u Hrvatsku: Posljednje četiri godine bile su mi najteže

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije