Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Card Protect

Peglate kartice? Evo kako se osigurati

kartice
Foto: Bostjan Tacol/Zurnal24/PIXSELL
18.09.2014.
u 14:27

Broj kartica u Hrvatskoj kontinuirano raste, a prema zadnjim podacima istraživanja Sektora za bankarstvo i druge financijske institucije HGK na kraju ožujka ove godine bilo je 8,6 milijuna kreditnih i debitnih kartica

Card Protect, jedinstveno osiguranje platne kartice, u Hrvatskoj  je na tržište uveo BNP Paribas Cardif osiguranje u suradnji s Privrednom bankom Zagreb. 

Korisnicima se nudi polica osiguranja kojom se mogu osigurati sve  debitne, revolving (kreditne) ili kartice s odgodom plaćanja  (charge). Ugovaranje police Card Protect osiguranja, korisnicima kartica omogućava nesmetano i sigurno korištenje platnih kartica te dodatno osigurava i osobne stvari koje se nalaze uz osiguranu karticu.

Broj  kartica  u  Hrvatskoj  kontinuirano  raste,  a prema zadnjim podacima istraživanja  Sektora  za bankarstvo i druge financijske institucije HGK na kraju ožujka ove godine bilo je 8,6 milijuna kreditnih i debitnih kartica. Unatoč  brojnim  nastojanjima  za  povećanjem  sigurnosti, kartice i osobne stvari  svakodnevno  se  gube, kradu ili zlouporabljuju. Samo u prvih sedam mjeseci  u Hrvatskoj  su prijavljena 592 slučaja razbojništva te 9.897 slučajeva teške krađe.

Kako bi korisnicima omogućili veću sigurnost pri korištenju kartica početkom godine BNP Paribas Cardif i PBZ uveli su policu osiguranja Card Protect.

Osigurani rizici koje pokriva Card Protect

- Zloupotreba izgubljene ili protupravno oduzete osigurane kartice

- Otuđenje novca uslijed razbojništva ili razbojničke krađe

- Gubitak ili protupravno oduzimanje ključeva

- Gubitak ili protupravno oduzimanje osobnih dokumenata

- Protupravno oduzimanje torbe i/ili novčanika

- Gubitak ili protupravno oduzimanje kartice

Kako osigurati karticu i osobne stvari?

Card  Protect policu moguće je sklopiti u bilo kojoj PBZ poslovnici za samo 76,84 kune. Proces je jednostavan, polica se ugovara na neodređeno vrijeme uz  jednokratno  godišnje  plaćanje premije. Za korisnika to znači da je za manje od 100 kn godišnje osiguran u cijelom svijetu.

Za svaku karticu sklapa se zasebna polica osiguranja, a moguće je osigurati i karticu dodatnog korisnika.

Što u slučaju krađe ili gubitka osobnih stvari?

Štetu je potrebno prijaviti osiguratelju, gdje će dobiti daljnje detaljne upute o postupanju po navedenom slučaju. Također,  krađu  osigurane  kartice i osobnih stvari, koje su se u trenutku krađe  nalazile uz karticu, potrebno je odmah prijaviti izdavatelju kartice i nadležnoj policijskoj postaji.

>>Osiguravateljima premija 320 mil. kn niža nego lani

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije