Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kontroverzije, smijeh i pobjede

Pogledajte najdojmljivije trenutke sinoćnje dodjele Oscara

Leonardo i Kate
Foto: Twitter
1/11
29.02.2016.
u 17:27

Dvosatna akcijska avantura Pobješnjeli Max: Divlja cesta u prvoj polovici dodjele odnio je šest nagrada i postao pobjednikom večeri

Iščekivana 88. dodjela filmske nagrade Oscar održana sinoć u Los Angelesu okupila je šaroliku kinematografsku elitu. Ostat će zabilježena i kao prva na kojoj je naglasak stavljen na diskriminaciju Afroamerikanaca, ali i po zanimljivim i uvjerljivim pobjedama holivudskih miljenika.

Izdvojili smo neke od najdojmljivijih trenutaka glamuroznog događaja.

Uvodni monolog voditelja nagrada Chrisa Rocka

Foto: REUTERS

Na probleme diskriminacije afroameričkih glumaca, komičar Chris Rock rekao je da se trebalo žaliti i prije. Pedesetih i šezdesetih toga nije bilo jer su postojali stvarni problemi. Prozvao je i glumicu Jadu Pinkett Smith, koja je među prvima najavila bojkot nagrada.

– Jadino bojkotiranje Oscara jest kao da ja bojkotiram pristup Rihanninu donjem rublju. Jednostavno nisam bio pozvan! – rekao je šaljivo Chris. Uvodni govor završio je rečenicom da crni glumci žele jednake prilike kao i bijeli, ništa više od toga.

Zvijezde Titanica probudile uspomene iz devedesetih

Foto: REUTERS

Dugogodišnji prijatelji Kate Winslet i Leonardo DiCaprio u zadnje vrijeme pokazuju izuzetnu podršku jedno drugome. Dolaskom na dodjelu i poziranjem pred fotografima dokazali su i snagu svog prijateljstva, a zvijezde Titanica probudile su uspomene ljubitelja Jacka i Rose.

Ubrzo se društvenim mrežama proširio i citat iz filma "I'll Never Let Go", a Winslet nije skrivala zadovoljstvo vidjevši zlatni kipić napokon u DiCaprijevim rukama.

Droidi Ratova zvijezda na pozornici

Foto: Screenshot/reuters

Droidi novog nastavka Ratova zvijezda BB-8, R2-D2 i C-3PO odali su počast kompozitoru Johnu Williamsu, koji je ove godine dobio pedesetu nominaciju za prestižnu nagradu. Gosti iz daleke galaksije glumili su izgubljenost na pozornici, a publici se svidjela ideja.

Dave Grohl održao počast preminulima u filmskoj industriji

Pjevač rock-benda Foo Fighters Dave Grohl dvoranu kazališta Dolby iskoristio je za odavanje počasti preminulim članovima filmske industrije. Odsvirao je i dojmljivu preradu pjesme Beatlesa "Blackbird".

Pobješnjeli Max: Divlja Cesta – pobjednici večeri

Foto: REUTERS

Film australskog redatelja Georga Millera dominirao je u prvoj polovici dodjele i postao pobjednikom večeri. Dvosatna akcijska avantura Pobješnjeli Max: Divlja cesta osvojio je šest nagrada od mogućih deset i to u kategorijama najbolje kostimografije, produkcije, šminke, montaže videa i zvuka te miksanja zvuka.

Emotivan nastup Lady Gage

Foto: REUTERS

Pjesmom "Til It Happens to You", pjevačica Lady Gaga približila je problematiku seksualnog zlostavljanja, a okupljene žrtve na kraju nastupa ostavile su upečatljivu poruku. Prisutni su na izvedbu reagirali emocionalno, a američki potpredsjednik Joe Biden osvrnuo se na važnost sprečavanja seksualnih zlostavljanja u studentskim kampusima.

Alejandro González Iñárritu napomenuo važnost jednakosti

Foto: REUTERS

Redatelj hvaljenog "Povratnika", dobio je i potvrdu za rad, odnijevši drugog Oscara u karijeri. Glazbu tijekom govora nadjačao je izjavom da osobe u filmskoj industriji ne slušaju što imaš reći već samo vide boju tvoje kože. Naglasio je da je vrijeme da se naša generacija oslobodi predrasuda te da boja kože i dužina kose trebaju biti nebitne.

Sam Smith otvoreno podržao gay zajednicu

Foto: REUTERS

Pjevač Sam Smith osvojio je prvi Oscar za originalnu glazbu "Writing's on the Wall" iz filma James Bond: Spectre. U govoru zahvale nagradu je posvetio LGBT zajednicama diljem svijeta i rekao da nazoči nagradama kao ponosan homoseksualac.

"Prokletstvo Oscara" je prekinuto: DiCaprio dobiva prvi zlatni kipić

Nakon šest nominacija, podrške kolega i publike, za glumca Leonarda DiCaprija 2016. postat će jednom od najvažnijih godina u karijeri. Pobjedom u kategoriji najboljeg glumca za izazovan film "Povratnik" dobio je i zasluženu nagradu. Doduše, u govoru se prije svega osvrnuo na važnost klimatskih promjena, rekavši da se promjene događaju svim živućim vrstama i da treba djelovati kako bi vođe diljem svijeta zagovarale ljudskost, a ne korporativne zagađivače.

– Djelujmo u ime potomaka naše djece, za ljude čiji glas se ne čuje zbog političke pohlepe. Ne uzimajmo planet ''zdravo za gotovo'' jer ni ja večeras to ne radim – rekao je cijenjeni glumac.

>> Ovom izvedbom Lady Gaga je rasplakala sve na dodjeli Oscara

Komentara 3

NO
Noštromo
22:31 29.02.2016.

kako je radosna Kate Winslet što je DiCaprio dobio oscara, jedna od ljepših glumica na svijetu. A on kao daje mislio napokon ha

Avatar Ironman0105
Ironman0105
05:41 01.03.2016.

kakva diskriminacija crnaca?????Koji je to crni glumac napravio ista znacajno u prosloj godini? Nije li "12 godina rob" bio potpuna diskriminacija svih osim crnaca, a pod nepamtivim pritiskom para Obama i vodja crnackih teroristickih organizacija? To nikoga nije smetalo???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije