Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
14.10.2009. u 17:36

Nakon što mu je Sabor dao otkaz zbog kojeg nije imao čak ni pravo na naknadu zbog nezaposlenosti, Ortynski se, prema vlastitim riječima, javio na 40-ak natječaja za posao.

Bivši državni odvjetnik Radovan Ortynski, poznat po optužnici protiv zločinačke organizacije, za sebe je govorio da ga je smijenila sprega mafije, politike i medija. U svakom slučaju, nekome se gadno zamjerio jer je prema evidenciji nezaposlenih već dulje od pet godina na burzi rada gdje neuspješno traži posao. Nakon što mu je Sabor dao otkaz zbog kojeg nije imao čak ni pravo na naknadu zbog nezaposlenosti, Ortynski se, prema vlastitim riječima, javio na 40-ak natječaja za posao, ali ni jednom nije prošao. Pa ne traži se posao na birou, nego se lijepo napiše pismo dragom barba Luki Bebiću i možda bi se našlo neko savjetničko mjesto.

Dimitrović nakon dvadeset godina prozvao Račana

Dragu Dimitrovića, sekretara Predsjedništva CK SKH s kraja 80-ih godina, odlikovao je predsjednik Mesić za izvanredan doprinos ugledu Hrvatske. Simbolična rehabilitacija okuražila je nekadašnjeg komunističkog vlastodršca koji je nakon dvadeset godina šutnje dao intervju za Globus u kojem se obračunao s Ivicom Račanom. Njega Dimitrović proziva da je bio protiv raspisivanja višestranačkih izbora te da je govorio kako se ne treba žuriti jer “još nije vrijeme za to”. Račan je uvijek oklijevao, objašnjava Dimitrović, koji je za svaki slučaj pričekao dvadeset godina da javno iznese svoju istinu. Ima tu još detalja, hvali se Drago, ali “nije još vrijeme”. A kad će, ne zna se.

Direktorima HAC-a izvođači radova kupili audi A6

Jurica Prskalo, predsjednik uprave Hrvatskih autocesta, našao se u sukobu interesa jer, prema pisanju Novog lista, vozi čak dva luksuzna automobila koje su mu kupili izvođači radova na dionicama autocesta. Luksuzni audi A6 kupio mu je Viadukt, a robusni Toyotin land cruiser iskeširala je Hidroelektra – Niskogradnja. Formalno su automobile izvođači kupili “za potrebe gradilišta”, a praktično za potrebe uprave HAC-a. A što je par milijuna za vozni park prema milijardama kuna koliko vrijede poslovi koji se dogovaraju s upravom. Krasna zemlja – novinari otkrivaju skandale, a državni odvjetnik pet godina traži posao na birou za zapošljavanje.

Ključne riječi

Komentara 3

JA
jamama
07:41 15.10.2009.

E gospodine Ortinsky , sada vidite kako je nama običnim građanima. Ja već godinu dana tražim posao ali nema - jer imam djecu.

ZZ
zzbabac
01:43 17.10.2009.

Naucio parazit na drzavne jasle. Zna svoje sposobnosti i svjestan je da bi kao odvjetnik zaradio nulu. A mi ga sada trebamo sazalijevati.

OK
Omladinac koji to nije
09:33 15.10.2009.

\"Bivši državni odvjetnik Radovan Ortynski, poznat po optužnici protiv zločinačke organizacije, za sebe je govorio da ga je smijenila sprega mafije, politike i medija. U svakom slučaju, nekome se gadno zamjerio jer je prema evidenciji nezaposlenih već dulje od pet godina na burzi rada gdje neuspješno traži posao.\" Pa, nije valjda predhodni posao dobio preko veze ? Izvrstan pravnik može dobro zaraditi kao odvjetnik.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?