Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
povlačenje sredstava

Krenuli moduli za online edukaciju o pripremi i provedbi EU projekata

fondovi
Foto: Youtube Screenshot
1/2
21.05.2014.
u 17:00

Pripremljen je prvi u nizu online modula pod nazivom 'Europski fondovi', a u pripremi je i izrada modula 'Upravljanje projektnim ciklusom' - izvijestili su iz ministarstva.

Online edukacije sve su popularnije, a posebno se to odnosi na one kojima bi građani trebali steći znanja o pripremi projekata za povlačenje sredstava iz EU fondova, budući da su nam ona od priključenja Uniji, u srpnju 2013., na raspolaganju. Interes za povlačenjem spomenutih sredstava zasigurno potiče i činjenica da je Hrvatskoj od početka ove godine pa sve do 2020. na raspolaganju čak 8 milijardi eura. Međutim, za svaki eurocent potrebno je zadovoljiti strogo propisane uvjete u pripremi i provedbi projekata.

I zato je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, potaknuto i mišljenjem ovdašnjih predstavnika briselske administracije koji imaju dojam da o izdašnim strukturnim fondovima građani ne znaju dovoljno, pokrenulo projekte kako bi se ta percepcija promijenila te da bi se građane dodatno educiralo.

- Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije početkom godine započelo je pilot projekt pripreme online edukacijskih modula o EU fondovima u suradnji s predstavnicima projekta RICOUNT (Razvoj i implementacija cjeloživotnog obrazovanja uporabom novih tehnologija). A u suradnji sa Sveučilištem u Rijeci, pokrenut je pilot projekt besplatnih online edukacija za pripremu i provedbu EU projekata te je do sada pripremljen prvi u nizu online modula pod nazivom 'Europski fondovi', a u pripremi je i izrada modula 'Upravljanje projektnim ciklusom' - izvijestili su iz ministarstva te dodali:

- Riječ je o dva besplatna modula za koje su predstavnici ministarstva dali input vezano uz sadržaj, a izrađeni su od strane gore spomenutih predstavnika projekta 'Ricount'. Do kraja 2014. godine planiramo nastaviti suradnju pri izradi ostalih modula, a veći projekt vezano uz online edukacije planira se u 2015. godini u sklopu kojega će biti izrađena online platforma koja će omogućiti multimedijalne online edukacije na jednostavan i pregledan način te međusobnu interakciju i komunikaciju polaznika - zaključuju iz ministarstva.

Također, dodajmo i kako su predstavnici projekta Ricount Sveučilišta u Rijeci izradili i trominutni film kojim su na jednostavan i zanimljiv način predstavili funkcionalnosti nedavno pokrenutog web portala www.strukturnifondovi.hr, a koji bi građanima također trebao približiti uporabu strukturnih fondova. 

>>Nauči engleski, njemački i talijanski – online!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije