Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POREČKI SPEKTAKL

Radetzky marš na pijesku Peškere, Poreč zbog odbojke postao Austrija u malom

Odbojka na pijesku
PR
05.06.2015.
u 21:45


Uoči muškog finala 2Cellos helikopterom će dovesti Felix Baumgartner

Kako se porečki turnir odbojke u pijesku Swatch Major Series primiče završnici, tako se zagrijava i atmosfera na tribinama lijepog stadiončića u uvali Peškeri. A organizatori nisu mogli pogoditi bolje odredište u Hrvatskoj za domaćinstvo jednog od četiri grand slama serije od istarskog bisera Poreča kojim već početkom lipnja dominiraju austrijski i njemački gosti pa njihovim parovima ne nedostaje podrške s tribina. Red kupanja, red navijanja, kad se smrači, večerica, piće, šetnja uz more... Primijetio je to i Brazilac Alison Cerutti te njegov partner na pijesku poznatog prezimena Bruno Oscar Schmidt.

Naporan put do vrha

– Koga god pitate sviđa li im se više ovdje ili u Klagenfurtu (domaćin jednog od najvećih svjetskih turnira odbojke na pijesku kojeg je ovaj brazilski par 2014. i osvojio, op. a.), svi će vam reći da je Poreč pravi mali Klagenfurt, ali s boljim pogledom.

Prvi put su u Hrvatskoj koja nije baš često imala prilike vidjeti odbojkaški spektakl.

– Jako nam se sviđa. Imate jednu od najboljih nogometnih reprezentacija na svijetu, to nam je prva asocijacija na vašu zemlju.

Pa nismo se baš proslavili na SP-u, ali dobro sad... Hrvatskih parova na turniru više nema, a iz razgovora s Brazilcima jasno je i zašto.

– Mi se odbojkom na pijesku bavimo već deset godina, i to profesionalno. Zajedno igramo više od osam godina. Već u počecima karijere igrali smo protiv velikana tog sporta i pripremali se za uspon na vrh.

Odbojka i po noći

Na tribinama je bilo vatreno dok su njihovi sunarodnjaci Ricardo i Emanuel tonuli u pijesak pred smečevima austrijskog para Doppler – Horst. Razvile su se crveno-bijele zastave, sa zvučnika se kao za Novu godinu zaorio Radetzky marš, a navijačka skupina plesala je skladno kao da je uigravana u Volkstheatru. Ne smeta im ni nesnosna žega, a kad sunce zađe, navijači se i sami okušaju na mreži. Na terenima kod Zelene lagune reflektori se ne gase, klinci igraju "sedam na sedam", viču "ahcen-funfcen", a s terasa hotela dopiru zvuci ocvalih njemačkih šlagera. Pa tko bi odbio diskretni "tanzen Sie?" procvale njemačke udovice.

Finale turnira odbojkašica na rasporedu je danas u 18 sati, finale odbojkaša je u nedjelju, a predviđeno je da završni dan uveliča Red Bullov maneken, najpoznatiji svjetski pilot Felix Baumgartner koji bi helikopterom trebao dovesti dečke iz 2Cellos da odsviraju hrvatsku himnu.

>> Slijede tri najuzbudljivija dana u Poreču

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije