Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FEŠTA NA PIJESKU

Pobjednicima je bilo vruće, ali svaki par zaradio je 382.000 kuna!

Odbojka na pijesku
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
1/8
08.06.2015.
u 08:18

Poreč je u nedjelju dočekao kulminaciju, i odbojkaškog spektakla i nesnosne vrućine koja je pratila najveći i najbogatiji turnir u odbojci na pijesku ikad odigran u Hrvatskoj, s nagradnim fondom od 800 tisuća dolara.

Sad je definitivno jasno da je istarski biser poslao u povijest Klagenfurt i sljedeće tri godine bit će redovna postaja Swatch Major Series turneje koja se ovaj tjedan nastavlja u norveškom Stavangeru, a uključuje i švicarski Gstaad u srpnju te američki Fort Lauderdale u rujnu. Organizatori su ponosni na 48.000 gledatelja koliko ih je pohodilo mečeve u šest dana turnira. Brojka je možda malo nabildana, ali svi koji su došli mogli su se dobro osunčati i uživati u potezima najvećih svjetskih majstora, ali i pogledu.

Brazilske odbojkašice, prve favoritkinje turnira Larissa Franca i Talita da Rocha Antunes, posao su odradile u subotu osvojivši 382.000 kuna nagrade za prvo mjesto. Njima kuhanje na temperaturama koje su se penjale i do +35 stupnjeva nije smetalo...

– Ne, to je bila naša prednost, pa mi smo Brazilke. Teže je bilo našim suparnicima – rekle su nam djevojke.

Ipak, neke njihove sunarodnjakinje morale su u pauzama između mečeva potražiti osvježenje na obližnjoj plaži. Zatekli smo ih dok su se borile s hridima i velikim kamenjem po plićacima uvale Peškere. Vjerojatno su more suza u sebi prolile za pijeskom Ipaneme. Cinik u duši nije izdržao...

– Hladno more, a?

– Ma nije to problem. Kupamo se mi i u hladnijem. Uh! Najgore je kad zapljusne ispod pupka...

Tu je negdje razgovor i završio. Ne sumnjamo da lokalni galebari imaju više sreće, ali ako je neki pokušao prići kanadskoj finalistici Sarah Pavan svakako su mu trebale ljestve jer žena je visoka 196 cm! No, razigrane cure iz Rija i Fortaleze probile su taj zid, a scenu kako ushićene Larissa i Talita slušaju brazilsku himnu u Poreču lako bismo mogli sljedeće godine vidjeti na Igrama u Rio de Janeiru gdje će biti kandidatkinje za zlato.

– Za to treniramo i živimo. I kad osvojimo turnir, slavimo samo do ponoći, a onda u krpe. U Hrvatsku bismo se rado vratile, barem zbog odlične hrane – kaže Larissa.

Finale odbojkaša donijelo je trijumf haaških dječaka Alexandera Brouwea (25, 198 cm) i Roberta Meeuwsena (27, 206 cm) koji su zatrpali u pijesak Josha Binstocka i Sama Schachtera sa 2:0 (21:15, 21:13).

>> Veličanstveno finale: Nizozemci Brouwer i Meeuwsen slavili u prepunoj Peškeri

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije