Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LAPONIJSKA ATRAKCIJA

Nova sezona najvećeg hotela od leda

10.12.2008.
u 12:49

Kreveti izrađeni od leda u sobama gdje temperatura nije viša od nula Celzijevih stupnjeva i u koje ne ulazi ni tračak danjeg svijetla, već od ovog tjedna spremno čekaju goste u ledenom hotelu u finskoj pokrajni Laponiji. U svakoj od soba iglua nalazi se i vreća za spavanje te priručnik za lakši i praktičniji boravak u ledenom okruženju. Ujutro svakog gosta koji nije pobjegao u jednu od dvije "tople" sobe, dočekat će topli čaj od brusnica.

Ledeni hotel gradi se već osmu godinu zaredom i to na površini od 7500 metara. Sve su sobe ukrašene rezbarijama i multikoloralnom rasvjetom, a kao i u svakom pravom hotelu tu se nalaze bar, restoran i recepcija.

Grupa od 15 dizajnera izradila je hotel od tisuća kamiona ispunjenih snijegom, koji je isključivi i jedini korišteni materijal. No, s dolaskom proljeća odlazi i hotel.

- Dosadašnja iskustva su pokazala da ako imamo hladnu jesen, proljeće će biti toplo. Budući da je ova jesen bila topla, nadamo se da ćemo goste moći primati barem do ožujka - nada se Heini, dizajner Snowvillagea.

(T.Ko)

Fotogalerija: Od snježne pahuljice do hotela od leda

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?