Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUKOB BRAĆE?

Zoran: Zdravko i ja se potukli? Ništa od toga, pa bili smo skupa na fešti

Zdravko Zoran Mamić
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
03.03.2015.
u 11:53

– Mi smo se već stotinu puta 'pofajtali', ali naša je suradnja normalna i korektna – kaže Zoran

Pukla je priča o žestokoj svađi braće Zorana i Zdravka Mamića uoči utakmice sa Splitom u subotu. Navodno je brat-izvršni predsjednik, nakon što se obratio igračima iza ručka, tražio još jedno obraćanje, u svlačionici uoči utakmice, ali mu je brat-trener to zabranio. Pa je, priča se, zakuhalo do ruba fizičkoga obračuna.

Dvadesetominutni govor

Zvuči bombastično, pa smo i provjerili, kod jednoga aktera, Dinamova trenera. I servirana nam je – kamilica...

– Nije bilo ničega; nismo se svađali, još manje potukli – kazao nam je Zoran Mamić, kojega je ova priča i nasmijala.

Pojašnjava kako je Zdravko Mamić zaista bio s igračima uoči utakmice, održao 20-minutni govor, i to je bilo sve. Nije tražio dodatnih 'pet minuta'...

– Zdravko je nakon toga otišao u klub, a mi smo nastavili pripremu za utakmicu. Ponavljam, svađe nije bilo, a istu večer skupa smo bili na jednoj fešti, rođendanskoj proslavi – dodao je Zoran.

Odnos braće Mamić u Dinamu postao je nešto kompleksniji otkako je Zoran postao prvi trener. Naime, Zdravko, koji voli biti blizu momčadi i sugerirati trenerima svoje ideje, u Zoranovoj eri daje si u tome puno više slobode nego ranije. Uzdajući se da će njegova kod brata lakše proći.

Zoran, pak, s obzirom na to da ima posla s bratom, pod tim pritiskom mnogo lakše diše i s lakoćom može staviti veto na Zdravkovu ideju znajući da zbog toga neće ispaštati. Niti će ga Zdravko potjerati (kao, npr. Vahu) niti će on sam odstupiti zato što ga brat pritišće. U tom obostranom bratskom nadmetanju uvijek se pronađe neka mjera. Nema zle krvi, za sada.

Vrlo je kooperativan

Naime, tek će se vidjeti kako će se stariji brat nositi s neumoljivom činjenicom da je trener Zoran prva zvijezda kluba (kao što je bio, npr. Vaha). Zna se da se Zdravko teško nosi s činjenicom da je 'srebrna medalja'...

– Zdravko je vrlo kooperativan i u našemu odnosu nema nikakvih problema. Trener mora katkada slijediti klupsku politiku i prihvaćati neke ideje čelnika kluba. Na primjer, naš su prioritet u ovom trenutku mladi igrači, pa im nastojim dati što veću minutažu – zaključio je Zoran Mamić, koji je pokraj naelektriziranoga brata već vodio 75 utakmica na Dinamovoj klupi.

Po tome je u Prvoj HNL već nadmašio Kužea (54), Lončarevića (62) i Ivankovića (71), a sada lovi Ćiru (87), Vlaka (99), Cicu (101) i rekordera Jurčića (124).

>> Ćiro: Mamić me je demantirao u svemu, on je genije, a ja sam papak!

>> Bili blizu reprezentacije, a onda 'nestali': Znate li gdje su danas Vukušić, Tadić, Čale, Jertec...

>> Mamić je prijavio najlošije poslovanje u zadnjih pet godina!

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije