Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'TREBA SE DRŽATI PRAVILA'

Zoran Stevanović iz organizacije FARE otkrio kakva kazna očekuje Hrvatsku!

Hrvatska nogometna reprezentacija
Foto: vo Cagalj/PIXSELL
16.06.2015.
u 19:43

'Bilo bi prerigorozno da dođe do izbacivanja Hrvatske iz kvalifikacija, a samim time s Europskog prvenstva'

Kukasti križ na travnjaku stadiona Poljud bit će glavna nogometna tema do 16. srpnja i odluke Uefine disciplinske komisije o kazni koju čeka Hrvatski nogometni savez, hrvatsku nogometnu reprezentaciju, navijače Hrvatske i hrvatski nogomet u cjelini. No pozitivno je ono što ističe Zoran Stevanović iz Regionalnog infocentra Rijeka, suradnik organizacije FARE (Nogomet protiv rasizma u Europi)

- Bilo bi prerigorozno da dođe do izbacivanja Hrvatske iz kvalifikacija i samim time s Europskog prvenstva. Bez obzira na podeblji dosje koji UEFA i FARE posjeduju, nikome nije u interesu posezati za takvom rigoroznom mjerom jer ona nije edukacijska, već represivna. Tako nešto ni UEFA ni FARE nikad neće pozdraviti pa se zato može očekivati kombinacija kazni, od novčane, utakmice ili utakmica bez navijača i oduzimanja bodova - rekao je Zoran Stevanović u HRT-ovoj emisiji Hrvatska uživo te nastavio o tome tko je kriv:

- Svi smo u određenom postotku krivi, ne može se cijela odgovornost svaliti na HNS ili policiju, nije ovo samo njihov problem već problem cijelog društva. Nažalost, odgovornosti se svi odriču i to nije dobro. Ali pozitivno je da se nešto pomiče prema naprijed jer isti oni koji su branili "Za dom spremni" Josipa Šimunića, danas jasno i glasno govore da je to štetan i ustaški pozdrav.

Napomenuo je Stevanović i da nedostaju strategija, suradnja i dijalog pa samim time i konkretniji rezultati.

- Kad bismo svi zajedno radili, a ne da se radujemo tuđem neuspjehu i podrivamo se gdje stignemo, svakako bismo nešto postigli. UEFA ima rezultate istraživanja i pravilnike koji mogu pomoći u prevenciji, edukaciji i rješavanju problema, samo se treba toga pridržavati i surađivati. Jer, uz suradnju bismo znali u kojem segmentu nam ne ide baš najbolje i više vremena i resursa bismo potrošili da to ispravimo - smatra Stevanović.

Na kraju je nadodao i da ne treba huligane nazivati navijačima jer oni to nisu te da kraja huliganizmu neće biti dok se ne srede problemi u lokalnoj samoupravi, koja dugi niz godina potiče huliganizam i zato huligane i štiti. Nažalost, nije rekao na koga točno misli. Ali zato je novinar Tportala Damir Petranović bio "bez dlake na jeziku".

- U ložama sjede huligani, nasilnici i fašistoidi. Naravno da se zbog toga ne može očekivati pomak nabolje. Njihove ostavke jedino su rješenje jer oni su uzrok, svi ovi nemili događaji su posljedica. Imate najbolji primjer i dokaz da HNS ne želi poboljšati odnose i držati se zakona u slučaju Alojzija Šuprahe, koji je alkoholiziran pred stadionom, nakon utakmice, pretukao predsjednika Hajduka Marina Brbića. I dalje smije na stadione, i dalje smije biti predsjednik Nogometnog saveza županije splitsko-dalmatinske i član Izvršnog odbora HNS-a, a može sjediti u prim redovima svečanih loža, kao sad protiv Italije - kazao je Petranović i osvrnuo se na Hrvatski helsinški odbor:

- Oni tri godine bilježe što se viče na tribinama, koga se psuje i koga se vrijeđa, a nisu se pozabavili kompletnim problemom u hrvatskom nogometu. Potrošili su silan novac i otvoreno priznali da ih plaća Hrvatski nogometni savez, što znači da surađuju sa Zdravkom Mamićem. Istim Mamićem čiji Dinamo predsjedniku HHO-a Ivanu Zvonimiru Čičku financira putovanja na utakmice po Europi. Istim Mamićem za kojeg radi supruga gospodina Čička u Dinamu. Zbog svega toga može se reći da ovaj HHO nema veze sa svjetskim HHO-om

>> Kamere na Poljudu su snimile počinitelja, policija ga sada mora identificirati

>> Uefa potvrdila: Protiv HNS-a je pokrenut disciplinski postupak!

>> Svastika na Poljudu vidjela se dva dana prije utakmice

>> Vrbanović: To je bio udar na hrvatski sport i državu. Ali, teroristički čin neće nas zaustaviti

Foto: Alcatel

Komentara 207

NE
Nenadjebivi
19:55 16.06.2015.

Kaže Stevanović za javnost da bi izbacivanje bilo prerigorozno a privatno se nada i priželjkuje da se upravo to dogodi što i jeste cilj rada njegove udruge.

IS
istina00
20:03 16.06.2015.

jel to kaže stevanović da na njegovu žalost nećemo biti izbačeni, ali da se nada oduzimanju bodova i novčanoj kazni!??

DA
davnor
20:54 16.06.2015.

Pun mi je ku c tih Zorana niti jedan ne voli lijepu našu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije