Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mamić uoči Olympiakosa

'Možemo li pobijediti? Malo sreće, malo stativa, sudačka pogreška i – sve je moguće!'

Zoran Mamić, Dinamo
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/8
19.10.2015.
u 14:20

– Bilo bi jako lijepo dobiti obje utakmice i naravno da bismo u tom slučaju bili jako blizu prolaza. Ipak, moram naglasiti da je puno veće iznenađenje da smo mi dobili Arsenal nego što je to učinio Olympiakos.

U trećem kolu Lige prvaka Dinamo na Maksimiru dočekuje Olympiakos. Bit će to sudar dviju momčadi koje su pobijedile Arsenal; Dinamo je na Maksimiru pobijedio sa 2:1, a Grci su slavili u Londonu sa 3:2!

– Čeka nas treća utakmica grupne faze Lige prvaka protiv kvalitetnog protivnika, što potvrđuju rezultati u prvenstvu i u Ligi prvaka. Naša pobjeda bila bi iznenađenje jer su oni favoriti, ali jedva čekamo utakmicu, želimo prikazati dobru igru i dobiti. Očekujem da moja momčad odrađuje zadatke na način na koji se dogovorimo i da daje sve od sebe. Svjesni smo snage protivnika, ali naravno da se želimo prikazati u što boljem izdanju i ostvariti što bolji rezultat, rekao je Zoran Mamić u najavi susreta pa dodao:

– Imaju veliki izbor i kvalitetu igrača. Seba, Pardo, Dominguez, Fortunis... Jaki su na stranama, opasni kroz individualne akcije, ali i u prekidima. Ponavljam, jako su dobro organizirani, disciplinirani, čvrsti, odlično posloženi i prava su ekipa.

Grčki novinar upitao ga je kojeg bi igrača Olympiakosa izbacio iz momčadi kad bi to mogao...

– Domingueza ili Fortunisa. Po meni je Fortunis njihov trenutačno najopasniji igrač a, recimo, Durmaz je također odličan i jako sam sretan što ga nisu prijavili za Europu.

Otkrio je Mamić kako će Pinto biti spreman za nastup te je dodao kakvu igru očekuje.

– Sigurno da kvaliteta protivnika ne dopušta bezglavu jurnjavu i da nećemo igrati ofenzivno kao u prvenstvu. Naravno, naše želje su jedno, ali nešto se pita i protivnika. Vidjet ćemo kako će sve to na kraju izgledati na terenu odnosno nakon utakmice. Imamo ideju kako bismo htjeli igrati; slično kao protiv Arsenala. U sredini držati kompaktnost, ali od ideje do provedbe dalek je put. Recimo, ne znamo trenutačno kako će igrati Olympiakos i stanje na terenu određuje sve. Nema previše smisla razglabati prije toga...

Dinamo i Olympiakos imaju po jednu pobjedu, a sada im slijede dva međusobna ogleda. 

–  Bilo bi jako lijepo dobiti obje utakmice i naravno da bismo u tom slučaju bili jako blizu prolaza. Ipak, moram naglasiti da je puno veće iznenađenje da smo mi dobili Arsenal nego što je to učinio Olympiakos. Dapače, čak i nije bilo iznenađenje kada su Grci odnijeli bodove iz Londona jer svake godine dobiju nekoliko europskih velikana kao što su Juventus, Atletico Madrid pa sada Arsenal. Naša pobjeda bila bi iznenađenje, no nije nerealno. Malo sreće, malo stativa, malo slabiji protivnik, malo sudačka pogreška i – sve je moguće.

>>Machado: U Maksimiru su mi oprostili srednji prst. Priznao sam pogrešku i ispričao se

>>U strahu od dolaska Srba i Grka, Dinamo gostima zatvorio vrata Maksimira!

Komentara 24

LI
Lik123
15:32 19.10.2015.

Ljudi, nemojte se ljutiti na eu janeza. Još otkad mu je europski Maribor onako tragično ispao u prvom pretkolu LP-a, čovjek nije svoj :))

DI
Diosiario
15:56 19.10.2015.

Tako nekako.

Avatar Pravi Hrvat na kvadrat
Pravi Hrvat na kvadrat
19:47 19.10.2015.

Mi pravi hrvati se ne bojimo za pobjedu naše modre svetinje jer dok je tu srce, duša i gazda u liku gospodina Zdravka Mamića mi se uz njega osječamo pobjedničko još posebno kada on časti besplatan ulaz i daruje burek.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije