Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZORAN MAMIĆ:

Ciljevi Dinama su jasni, želimo obraniti naslov prvaka i osvojiti Kup

Zoran Mamić
Zeljko Lukunic/PIXSELL
10.02.2016.
u 12:40

'Čeka nas otvorenje sezone i Kup utakmica protiv neugodnog i teškog protivnika na istom takvom terenu jer se najavljuje veliko nevrijeme. Mi želimo ostvariti naš cilj, proći u polufinale i pokazati dobru i efikasnu igru te se tako pripremiti za nastavak prvenstva.'

Dinamo kreće u nastavak sezone, a ambicije su jasne, žele i ove sezone do dvostruke krunu. Taj će pohod pak započeti četvrtfinalnom utakmicom hrvatskog Kupa u kojem gostuju kod Intera u Zaprešiću.

- Čeka nas otvorenje sezone i Kup utakmica protiv neugodnog i teškog protivnika na istom takvom terenu jer se najavljuje veliko nevrijeme. Mi želimo ostvariti naš cilj, proći u polufinale i pokazati dobru i efikasnu igru te se tako pripremiti za nastavak prvenstva - kazao je Zoran Mamić za Goal.com, pa dodao:

- Ne volim posebno nikoga isticati, ali kada u suparničkoj momčadi protivnika igra najbolji strijelac lige (Ilija Nestorovski, op.a.) onda znamo odakle nam prijeti najveća opasnost. Također, Inter ima odličnog trenera koji preferira moderan i napadački nogomet, a pokazali su to i u dosadašnjim utakmicama protiv nas.

Modri nisu briljirali na pripremama za razliku od proteklih godina kada su uglavnom nizali pobjede. Pa i protiv respektabilnih suparnika.

- Dugo sam ovdje i redovito smo na pripremama bili 'svjetski prvaci', no sada je, pak, bilo nešto drugačije. Prijateljske utakmice su jedno, a natjecateljski dvoboji nešto sasvim drugo tako da sam siguran da ćemo biti na visokoj razini i ostvariti rezultat koji želimo.

A kako su se treneru Dinama na pripremama svidjeli mladi igrači?

- Sigurno nije jednostavno raditi s tolikim brojem igrača, ali svjesno smo to napravili jer se radi o budućnosti našeg kluba. Ti su dečki svojim radom i pristupom pokazali da se na njih može računati, ali na njih ne treba stavljati pritisak niti očekivati čuda na početku. Koliko će oni ovoga proljeća dobiti prilika? To ovisi o puno faktora, ali sigurno je naša želja davati im prilike kada to bude moguće.

Dinamo kreće u obranu duple krune?

- Naši ciljevi se znaju; želimo obraniti naslov prvaka i osvojiti Kup. Neće nam biti lako, ali unatoč svim problemima i ozljedama vjerujem u kvalitetu ove momčadi. Već sam puno puta rekao kako su svi igrači ovdje s razlogom i pokrićem i to će znati i pokazati.

Hoće li Dinamo do kraja prijelaznog roka biti aktivan na tržištu? Tražite li i dalje zamjenu za Ademija ili možda novog lijevog beka?

- Zbog ozljede Pivarića gledamo neke igrači koji su nam se svidjeli kao lijevi bekovi. To su igrači Porta i Ajaxa, sigurno bi bili pojačanja za našu momčad. No, vidjet ćemo što će biti od toga.

A kako komentirate prijelazni rok vaših kandidata za naslov prvaka?

- Već sam nekoliko puta rekao da je Rijeka uz Dinamo najozbiljniji klub u Hrvatskoj. Pokazali su to i u prijelaznom roku gdje su se dobro pojačali na mjestima koje su htjeli. Hajduk je, pak, imao dobar prvi dio sezone, ali ako se gleda cijela godina mislim da teško mogu pratiti nas i Rijeku. Ipak, drago mi je da i jedni i drugi, osim što stvaraju pritisak na nas, sada stavljaju i na sebe, jasno govore da žele biti bolji i to je dobro za hrvatski nogomet - zaključio je trener Dinama.

>> Nezgodan Inter, nevrijeme i brojne ozljede muče Dinamo na početku sezone

Komentara 1

MA
maliMalecki
13:36 10.02.2016.

I ciljevi novog zakona o sportu su također jasni!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije