Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nedjeljom u dva

Mamić izgubio živce: Prosvjed u Splitu vodili su dušmani i neprijatelji države!

zdravko mamić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/2
07.12.2014.
u 12:45

Neodigrani derbi, prosvjed u Splitu, traženje ostavke predsjednika HNS-a Davora Šukera samo su neke od vrućih tema o kojima će govoriti čelnik Dinama

Izvršni predsjednik Dinama i dopredsjednik HNS-a Zdravko Mamić danas je gostovao u emisiji Aleksandra Stankovića Nedjeljom u dva. Mamić je tako prekinuo šutnju i osvrnuo se na aktualne događaje u hrvatskom nogometu, a zanimljivih tema bilo je pregršt.

- Reno Sinovčić? Zadar je nezamisliv bez njega, njegovo uhićenje me žalosti, ali nije mi neočekivano. Strah me je kako će Zadar funkcionirati bez njega, a njemu bih dao ocjenu tri. Nismo se često slagali, ali nisu to bili veliki sukobi. Nadam se da će u postupku dokazati svoju nevinost, prve su riječi Zdravka Mamića.

Jesu do vas doprle glasine da ćete i vi biti uhićeni?

- Jesu, naravno da to nije ugodno. Upozoravali su me uoči ove emisije da pazim kako se ponašam, ali ja ću govoriti samo istinu. Teoretski me mogu uhititi, ako politika odluči da me uhiti zbog političkih bodova, onda će to i napraviti. Ali ja se toga ne bojim, ja sam čist.

Pripremio sam se za sve scenarije, pa i za to da me uhite. Ali to su udbaške metode, to je žalosno. Ne postoji Hrvat koji je nešto napravio u ovoj državi, a da se nije pričalo da će ga uhititi.

Milan Bandić?

- On je najbolji gradonačelnik u povijesti, uvijek je bio pri ruci svakome. Ponudio sam svoju jamčevinu za njega. Za sve što se njemu stavlja na teret se dosad nisu uhićivali ljudi, on je trebao biti samo pozvan na razgovor. Ipak, ja sam na strani pravde, neka svi rade svoj posao. Zamjeram mu što nije sagradio stadion i nadam se da će to napraviti kad se vrati na dužnost.

Ponudili ste ostavku nedavno?

- Nakon svih događaja ja sam rekao da bi bilo dobro da se utakmica protiv Norveške igra u Splitu i da bi bilo najbolje da ja dam ostavku u HNS-u, ali oni za to nisu željeli niti čuti. Ja puno radim za Savez, ali nemam nikakve privilegije zbog toga. Bio sam na San Siru, bilo je lijepo vidjeti naše navijače kako pjevaju, ali vidio sam i 200 huligana za koje sam znao da dolaze, svima sam rekao za njih, sve sam upozorio... Nakon toga se nije odigrao derbi, a to je u svijetu nezamislivo. Ja nikada nisam vidio takvo jedinstvo u osudi tih huligana, a onda odjednom uskoči Josipović i sve relativizira. I tada se sve okrenulo protiv HNS-a. Tada sam shvatio da je on gospodar Hrvatske.

Davor Šuker?

- On je imao posla, odobravam mu što ga nije bilo ovdje. On je volonter i on radi za dobrobit našeg nogometa.

Na tribinama nema navijača...

- Šimić, Marić, Bišćan i Šokota kažu da se srame ovog Dinama, a kad su oni igrali imali su prosjek nešto veći od 4 tisuće. Zagreb oduvijek ima problema s publikom. Dinamo ima više od milijun i pol navijača, a razlog loše posjete je infrastruktura. Ljudi se ne žele smrzavati. Hajduk ima drugačiju klimu, oni su temperamentniji. 

Je li vam gušt biti prvak u ovako slaboj ligi?

- Naravno, pa to je naša liga. Zar sam ja kriv zbog toga što su drugi slabi? Pa ja pomažem svim klubovima. Hrvatska liga nije kaljuža, rekao je Mamić nakon čega mu je Stanković pustio prilog od prije tri godine kada je Mamić rekao da je naša liga kaljuža.

- Sad ste malo manipulirali, odgovorio je Mamić.

- Svaki čovjek, pa i onaj koji ne voli Dinamo će reći da je ovo najbolja momčad u povijesti. U reprezentaciji igraju uglavnom igrači koji su igrali u Dinamu i time se ponosimo. Hajduk je nesposoban, oni su osvojili samo jedan trofej u ne znam koliko godina. Igrači Dinama čine okosnicu svih naših reprezentacija, ali zbog svojih zasluga.

Huligani?

- Hrvatska je od 2008. do 2012. godine najkažnjavanija u cijeloj Europi. Hajduk je na toj listi treći, a Dinamo peti. Huligana ima 50 u Hrvatskoj, ja ih sve znam, ali oni zavedu malu djecu.

Stanković mu je pokazao još jedan prilog u kojem on igračima govori da razbiju diskoteku, a da će Dinamo sve platiti.

- To je bio motivacijski govor, ja sam htio da oni budu fakini, da pobijede, da budu borbeni. Vjerujte da me oni nisu krivo shvatili. Ja nikad nisam nikoga udario, a ono s čelnikom POA-e je bio sam refleks.

Vratio se zatim na Dinamo.

- Naša škola je među najboljima u Europi, a i seniori igraju značajnu ulogu. Ne zadovoljavam se time, ali mi se barem kvalificiramo u ta natjecanja.

- Zagreb nam je u posljednjih devet godina dao 224 milijuna kuna. Oni su nam tako vratili ono što smo mi uložili u njihovu imovinu (stadion) i nešto su dali za našu školu. A Dinamo je u tom periodu Zagrebu uplatio 250 milijuna kuna na ime doprinosa, prireza i poreza. Nisu oni nama ništa poklonili.

- Ja sam socijalno osjetljiv, nemojte me svaditi s našim građanima. 200 milijuna eura smo unijeli iz Europe u grad Zagreb i tu ih potrošili, rekao je Mamić i počeo se derati na Stankovića koji mu je odgovorio da ga se ne boji i da se ne mora derati.

- Umjesto da nas pohvalite zbog silnog novca koji unosimo u državu, vi nas želite ocrniti. Nas grad ne financira, daje nam za stručni razvoj kao i svim klubovima. Vi lažete i manipulirate.

- Dinamo svi žele srušiti, tako nije bilo ni u vrijeme Staljina. Ja sam kriv, kao i moji zaposlenici jer smo sportaši, jer smo moralni. Dinamo je simbol poštenja, a ruše nas dušmani. Ono u Splitu je bila mega manipulacija, ono su organizirali neprijatelji naše države.

U Beogradu ste večerali s Arkanovim prijateljem.

- Ja se toga ne sjećam. Bio sam u Beogradu, a nisam bio organizator. Da sam znao za tog čovjeka, ja bih ga upitao nešto ili bih otišao iz restorana.

Regionalna liga?

- Bila je jedno vrijeme aktualna jer nam je nedostajalo novca, ali danas to nije tema jer je naša liga čudo i u stalnom je porastu. Mi smo nemoćni, država nam je trebala pomoći, napraviti bolju infrastrukturu. 

Je li normalno da je u IO-u HNS-a čak 11 članova iz HDZ-a?

- Ja ih nisam brojao, ali to je normalno, kao što bi bilo normalno i to da su iz SDP-a. Desne stranke uvijek su sklonije sportu, više nam pomažu.

Mamić je pričao o posjeti hrvatskim braniteljima u šatoru, a onda mu je Stanković pustio prilog gdje veliča Jugoslaviju.

- Opet manipulirate, to je izvađeno iz konteksta. Mi svi na ovim prostorima smo izmanipulirani, živjeli smo bez granica, a onda smo odjednom živjeli na istim prostorima, ali s granicama.

Kada će Dinamo funkcionirati po načelu jedan član - jedan glas?

- Ma mi i sada slično funkcioniramo. Ajde da vam sad kažem, Dinamo mora u privatizaciju. Probat ćemo to realizirati, a ako ne uspijemo, onda ćemo dati ključ gradonačelniku pa neka radi što želi. Ja se ne bojim izbora, ali nemoguće je organizirati takve izbore. Nemam ja vremena za to, mi imamo 227 zaposlenih, time se treba baviti. Ili će se Dinamo privatizirati i vodit će ga neki novi gazda, ili ćemo dati gradonačelniku da radi što želi.

Predsjednički izbori?

- Nikoga ne financiram, iako ću na donatorskoj večeri priložiti deset tisuća kuna za Kolindu, ona je moj favorit. Volio bih da žena bude na čelu države, a onda to zaslužuje. 

>>Dinamo, nažalost, više nikoga ne zanima, najveći poraz danas doživio je - nogomet!

>>Tko je najodgovorniji za stanje u kojem je hrvatski nogomet?

>>Članovi smo Dinama, nikad kažnjavani, a klub nam je zabranio ulazak!

Komentara 277

LE
LeonardS
14:36 07.12.2014.

Stanković je posebno bezobrazan više puta pita jedno isto dok ne dobije odgovor koji mu treba pitanjem o djeci Dinama koji su svjetski igrači i prvaci , a Stankoviću sjetite se u rukometu Metaloplastika kad je bila najača, samo jedan igrač nije bio iz Metaloplastike u ekipi svijeta, čisto radi usporedbe onaj koji je dobar nek je nagrađen ,tu je Mamić u pravu iako nisam Dinamovac

AL
Alkana
14:53 07.12.2014.

Nisam neki fan nogometni niti Mamićev, ali nitko vladajućima neće reći istinu u lice kao Mamić. Vjerojatno ni on nije nevin ali ga progone puno veći muljatori i lažljivci. Zato +5 za Mamića!

AL
Alkana
14:50 07.12.2014.

Bravo Mamiću!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije