Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pobjeda 6:0

Rakitić ponovno na klupi, Messi, Suarez i Neymar uništili Getafe

Barcelona
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
28.04.2015.
u 21:54

Luis Enrique još jednom odlučio je u utakmicu krenuti bez Ivana Rakitića, prednost je ponovno dobio Rafinha

Nogometaši Barcelone demonstrirali su moć u 34. kolu Primere. Na Camp Nou dočekali su Getafe i razbili ga 6:0. Bila je to večer u kojoj je Barcin MSN (Messi, Suarez i Neymar) pokazao kako svaka obrana treba strahovati od njih. Messi je zabio dva gola i asistirao, Suarez dvaput zabio i isto toliko puta asistirao, a Neymar zabio gol i jednom asistirao.

Od početka se vidjelo da će to biti jednosmjerna utakmica, Katalonci su dominirali, a već u 9. minuti Messi je iz jedanaesterca zabio za vodstvo. Bila mu je to 60. uspješna realizacija kaznenog udarca u karijeri, od 75 pokušaja. 

Gosti su isto pomogli Barceloni da ostvari ovako visoku pobjedu jer su stajali dosta visoko, iako nisu imali posjed lopte pa je tako bilo dosta prostora za igrače vodeće momčadi u Primeri. Tako je Suarez u 25. povisio na 2:0, a tri minute kasnije Neymar na 3:0. Bio je to 100. pogodak ove sezone Barcinog trojca MSN u svim natjecanjima. I najozbiljnija kandidatura da postanu najefikasniji trojac u španjolskom nogometu. Rekord drže Ronaldo, Benzema i Higuain koji su u sezoni 2011./12. postigli 118. pogodaka.

U 30. minuti i legendarni Xavi, kojem je ovo bio 501. prvenstveni nastup za Barcu, sjajnim je udarcem povisio na 4:0, da bi u 40. minuti i asistirao Suarezu za visokih 5:0 u prvom dijelu, s posjedom lopte 79 posto!

A samo dvije minute prošle su u nastavku kada je nesretni vratar Guaita morao po šesti puta vaditi loptu iz mreže. Messi je zabio svoj drugi gol i 38. u Primeri ove sezone te je sada samo jedan gol iza Ronalda. Zanimljivo, MSN je u prvenstvu postigao 71 pogodak, više od 18 momčadi iz prve lige!

Činilo se tada da Getafe čeka katastrofa nezapamćenih razmjera, ali onda su i domaćini malo stisnuli kočnicu i rezultat se nije mijenjao. 

Ivan Rakitić ponovno nije dobio priliku u prvih 11, Rafinha je startao, a hrvatski reprezentativac nije ni ulazio u igru. A njegova momčad ovom je pobjedom ponovno pobjegla Realu na pet bodova, ali ima i utakmicu više.

>>Lazio će na ljeto ponuditi 15 milijuna eura za Marija Pašalića

Komentara 3

FI
fing
21:23 28.04.2015.

A da, Rakitić većinu vremena izgleda dosta povučeno, čim se malo oslobodi sve puno bolje izgleda i opasnije, ali stalno kao da ima neke blokade... kao da je pod dojmom svega toga još uvijek...

MA
Manolo46
22:50 28.04.2015.

Što ima veze što je Rakitić bio na klupi protiv Getafea? Bio je i Pique na tribinama, i što sad? Vidjet ćemo tko će igrati protiv Bayerna, a ovo su za Barcu trening utakmice, prilika da Enrique odmori pokojeg igrača.

ĆA
ćaćaća
20:54 28.04.2015.

raketa neće dugo u barci..odličan igrač ali prespor i praviše plašljiv za igrati u barci..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije