Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROPSKI SUPARNICI

Upoznajte moguće protivnike naših klubova: Za Mladu Boleslav igra legendarni Baroš, a Molde je tek 6. u novoj sezoni

Dinamo
Marko Lukunic/PIXSELL
17.07.2015.
u 18:45

Nažalost, Rijeka je na Kantridi izgubila od Aberdeena 3:0 i njene šanse su zaista minimalne

Hrvatska u Europi ima četiri predstavnika, a tri imaju realne šanse da prođu dalje nakon prvih utakmica. Nažalost, Rijeka je na Kantridi izgubila od Aberdeena 3:0 i njene šanse su zaista minimalne, piše Goal.

Dinamo protiv Moldea

Molde je pobijedio Pjunik 5:0 u prvoj utakmici 2. pretkola Lige prvaka i bila bi senzacija kada bi ispao. Norveški klub bio je prošle sezone prvak, treći put u posljednje četiri godine s čak 11 bodova više od Rosenborga. Igra im se temelji na vrlo čvrstoj obrani, a primili su samo 24 gola u 30 utakmica.

U novoj sezoni baš i ne briljiraju jer su nakon 16 kola na 6. mjestu s čak 11 bodova zaostatka za vodećim na ljestvici. Prvi igrač im je norveški reprezentativac i desni bek Linnes.

Molde je osnovan 1911. godine, a kapacitet stadiona je 11.800.

Hajduk protiv Mlade Boleslav ili Stromsgodseta (1:2)

Mlada Boleslav je prošle sezone u češkom prvenstvu osvojila 4. mjesto, a za prvakom Viktorijom iz Plzena je zaostala čak 26 bodova. Najveći uspjeh u klupskoj povijesti je 2. mjesto 2006. godine.

Mlada Boleslav
U svojim redovima imaju dva zanimljiva igrača - Hrvata Mateja Sivrića, koji je karijeru počeo u Marsoniji te legendarnog Milana Baroša (33). Baroš je drugi najbolji strijelac u povijesti reprezentacije Češke, a u karijeri je igrao za Liverpool, Lyon, Galatasaray...

Klub je osnovan 1902., a mali stadion na kojem igra prima 5000 navijača.

Stromsgodset
Norveška momčad je u novoj sezoni na 5. mjestu s 9 bodova zaostatka za vodećim Rosenborgom. Prošle sezone bila je četvrta. Najveći uspjeh je osvojeno prvenstvo 2013., a najbolji igrač je desni bek i norveški reprezentativac Vilsvik.

Lokomotiva protiv Spartak Trnave ili Linfielda (2:1)

Spartak Trnava
Najveći uspjeh u povijesti slovačkog kluba je 2. mjesto u prvenstvu, što su uspjeli triput. Prošle sezone bili su četvrti s 18 bodova manje od prvaka Trenčina.

Najbolji igrač je veznjak Sabo - slovački reprezentativac. Stadion je vrlo dobar, trenutno u rekonstrukciji, a prima 19.200 gledatelja.

Linfield
Klub iz Sjeverne Irske ima najdulju prošlost od svih gore spomenutih, osnovan je davne 1886. godine! Prošle sezone osvojio je 2. mjesto, a igraju na sjajnom stadionu - Windsor Parku, kapaciteta 20.000. Sproule je standardni reprezentativac Sj. Irske i treba ga posebno pripaziti.

>> Čitavi tekst pročitajte na Goal.com

>> Jurčić: Fola Esch je ozbiljna momčad, bit će drame u uzvratu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije