Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NE IDE U GRČKU

Schildenfeld: Želim se dokazati u dresu Dinama, a u borbi za naslov više se bojim Rijeke nego Hajduka

Gordon Schildenfeld
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/5
14.01.2016.
u 21:39

– Dužan sam klubu i navijačima, a najviše sam dužan samome sebi! Želim dokazati da sam doista pojačanje, željan sam utakmica, neopisivo mi nedostaju.

Više od pola godine bio je puki promatrač maksimirskih zbivanja. A doveden je ljetos iz Panathinaikosa kao pojačanje za Ligu prvaka! Međutim, tri puknuća istoga lisnog mišića desne noge udaljila su srednjeg braniča Gordona Schildenfelda (30) od terena.

Sve su mi isplatili

Stoga je posve logično što je prvoga pripremnog dana radosno uskliknuo:

– Napokon! Odlično se osjećam. Čini se da sam, nakon prve ozljede, prerano krenuo u nove napore pa mišić opet nije izdržao i sve se to jako odužilo. Nikad u karijeri nisam ovako dugo pauzirao – kaže Schifo i dodaje:

– Teško sam proživljavao jesen, međutim pomirio sam se da su i ozljede dio ovoga posla. Najteže mi je bilo gledati utakmice Lige prvaka s tribine, doveden sam kao pojačanje, a na kraju sam bio samo navijač.

Je li vam klub, unatoč ozljedi, uredno isplaćivao plaću?

– O tome ne treba ni govoriti, Dinamo je velik klub...

Osjećate li se pomalo dužnikom?

– Dužan sam klubu i navijačima, a najviše sam dužan samome sebi! Želim dokazati da sam doista pojačanje, željan sam utakmica, neopisivo mi nedostaju.

Grci su se nešto raspisali prošloga tjedna da se vraćate u Panathinaikos.

– Ma kakvi! To je valjda njihova želja! Ali, moje i Dinamove želje važnije su od njihovih. Dinamov sam igrač, još nisam odigrao nijedne sekunde i posve sam okrenut dokazivanju u plavom dresu. Sve ostalo priče su bez ikakva temelja.

Kako ocjenjujete plavu jesen?

– Kad se sve zbroji, bilo je očekivano dobro! Ušli smo u Ligu prvaka, nismo razočarali, u Prvoj HNL držimo prvo mjesto, u igri smo i u kupu... Moglo je biti i bolje, ali i lošije.

Koje su najvažnije pouke izvučene iz Lige prvaka?

– Najvažnije je svakako da u utakmicama gotovo podjednakih suparnika pobjeđuje onaj koji igra jednostavnije, onaj tko manje griješi... Vidjeli ste i sami, većina momčadi igra na sigurno, nema tu dodavanja za gušt publike, nego se igra na sigurno.

Kako vam se svidjela Dinamova obrana, kakav su vam dojam ostavili srednji braniči?

– Ne znam koliko je pametno da ja to ocjenjujem, to su moji suigrači i konkurenti za mjesto u momčadi! Uglavnom, mnogo očekujem od malog Benkovića, taj mora postati odličan igrač! Sigali i Taravel su dobri, veseli me ta konkurencija, ali vjerujem u sebe i, budem li zdrav, nadam se standardnom mjestu u momčadi!

Sviđa mi se Rijeka

Kakvo Dinamovo proljeće možemo očekivati?

– Vjerujem da ćemo igrački još bolje izgledati jer imamo manje utakmica nego jesenas. K tome, napokon i dodatno uzbuđenje u natjecanju donose Rijeka i Hajduk, koji su nam se približili i dobro igraju. Sviđa mi se ta Rijeka, drago mi je da su se digli, Riječane smatram opasnijim suparnicima za naslov od Hajduka!

Živi li u vama reprezentativna ambicija?

– Naravno! Kad god sam igrao za Hrvatsku, bio sam dobar. Razgovarao sam s izbornikom Čačićem, poželio mi je da ozdravim i napokon počnem igrati. Pa ćemo vidjeti – rekao je Schildenfeld i dodao:

– Fascinira me ova Dinamova mladost! Ima tako dobrih klinaca, za neke ne znam ni kako se zovu, a dođu na prvi trening i odmah “udaraju”, bez kompleksa! Bit će tu pravih igrača...

>> Schildenfeld: Imamo sjajnu momčad, a Pjaca i Ćorić su impresivni

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije