Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DVA UZASTOPNA PORAZA

Tvrdoglavi Burić Maglicu drži na klupi, a momčad ne može zabiti

Damir Burić
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
09.11.2015.
u 15:22

Umjesto da dozira mlade igrače, trener ih koristi do krajnjih granica

Još 13. rujna Osijek je posljednji put slavio u prvenstvu, u Gradskom vrtu svladan je Inter iz Zaprešića. Bila je to druga pobjeda Osijeka u prvenstvu (prvu je ostvario u 1. kolu protiv Zagreba). I onda je stigao studeni, 16. kolo i draga mušterija iz Splita. Hajduk je poražen od Osijeka, a trener Splićana Damir Burić ostao je preneražen izdanjem svoje momčadi. Pričao je o bahatosti, sramoti.

– Ovo je bilo dno dna – rekao je Burić.

Najavio je teške dane i razgovore sa svojim igračima, jer dva poraza zaredom stigla su kao udarci maljem. Još prije dva tjedna u Poljudu se slavilo prvo mjesto na tablici, a onda su Rijeka i Osijek "otrijeznili" Hajduk. Mnogi će reći da je ovo realna slika, da ovaj Hajduk nema kvalitetu, što je dosta točno, ali istina je da je i trener do ove posljednje dvije utakmice bio u formi. Držao je Burić momčad "našpananu", Hajduk se nije raspadao, a na vrhu se našao zahvaljujući odličnoj seriji, ali i Dinamovim kiksevima. Naravno, pravo stanje je negdje u sredini, toga je Burić svjestan. Na njemu je sada da vrati igrače u stanje koje znači da nisu ni od koga bolji kada se ne bore. Puno toga se vidjelo i kod Osijekova pogotka. Pet Hajdukovih igrača u liniji je pred obranom Osijeka, to je neoprostiva momčadska taktička pogreška nakon koje je primljeni pogodak bio normalna pojava.

– Pa mi nismo u prvom poluvremenu prekršaj napravili – kaže Burić.

I on je bio tvrdoglav, danima je slušao kako ta igra bez klasičnog napadača baš i nije nešto. Kada je stigao kvalitetniji protivnik (Rijeka) i agresivniji (Osijek) u odnosu na druge momčadi, Hajduk nije postigao gol. Usto, Burić mora biti svjestan da će kod mladih igrača poput Vlašića i Balića doći do oscilacija, da ih mora dozirati. Ali, ne, on ih rabi do krajnjih granica. Sam je suzio igrački kadar, negdje je nestao Maloku, koji je donosio promjene, Maglicu ne doživljava ozbiljno.

– Zar nije igrao u prvoj momčadi u Lekeniku – rekao je Burić.

Da, tada je zabio dva gola, ali to ništa nije značilo, opet ga je ostavio na klupi.

>>Burić: Ovo je dno dna, Hajduk je bio bahat i arogantan, sramota!

Komentara 4

BU
budagigo
20:07 09.11.2015.

niti maglica ne može zabiti.zato je na klupi.i nema talenta.

FC
fajter.coric
20:17 09.11.2015.

Burić je trener za Primorac Stobreč..

FC
fajter.coric
20:19 09.11.2015.

Mali Vlašić je VEĆ SADA u svojoj 18 godini STARAC mali je toliko fizički uništen da mu je karijera u pitanju...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije