Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
raskol na poljudu

Evo zašto je Tudor dao otkaz i tko bi ga mogao naslijediti u Hajduku

30.04.2013., Split - U Bijelon salonu na Poljudu predstavljen je novi trener Hajduka Igor Tudor koji je objavio da ce mu pomocnici biti Hari Vukas, Jurica Vucko, Tinci Gabric i Boris Peyrek. Igor Tudor i predsjednik Hajduka Marin Brbic. Photo: Ivo Cagalj/
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
05.02.2015.
u 08:50

Razlog? Tudor je htio dovesti Nikolu Žižića, stopera iz Krke, no uprava kluba to mu je zabranila

Sve je, naizgled, bilo normalno. Igor Tudor u srijedu poslijepodne održao je trening, momčad je došla na večeru. I onda neočekivani obrat. Igor Tudor se dignuo od stola.

– Momci, samo malo me poslušajte – obratio se igračima.

Većina je mislila da će progovoriti nekoliko rečenica o Rijeci kod koje Hajduk gostuje u subotu kad ono – šok.

– Više nisam vaš trener, podnosim ostavku – kazao je Tudor.

Igrači mole trenera...

– Ne, nemojte treneru, nećemo bez vas – nakon tajca od desetak sekundi reagirali su igrači.

No, početno nagovaranje nije dalo ploda, Tudor je ostao neumoljiv u svojoj odluci, koja u njemu kuha već dulje vrijeme, a kulminirala je završetkom prijelaznog roka u kojem je ostao bez trojice igrača, a u Hajduk nije došlo nijedno ozbiljnije ime. Krah svega zbio se, kažu doušnici s Poljuda, oko dolaska stopera Nikole Žižića, Solinjanina koji je igrao u Turskoj, a sada je u slovenskoj Krki. Navodno je sve bilo dogovoreno, Žižić je u Novom Mestu već pakirao kovčege, ali onda su uprava i Nadzorni odbor stopirali taj transfer jer je trebalo platiti odštetu.

Ostavku je podnio i kompletni stručni stožer, dakle s Tudorom su otišli i pomoćnici Hari Vukas i Jurica Vučko. Nakon što se obratio igračima, Tudor je nazvao predsjednika uprave Marina Brbića.

– Podnosim vam neopozivu ostavku – kazao mu je Tudor.

I još ga je stavio na razglas, nije želio da taj razgovor ostane tajna.

– Prespavajmo, pa ćemo sutra razgovarati – pokušao je Brbić uzeti time-out.

Međutim, Tudor je ostao odlučan u svojoj odluci. Tvrd karakter uvijek ga je krasio, i kada je donosio trenerske odluke uz travnjak, pa tako i sada kada je odlučio otići.

– Ne, odlazim – reče Tudor.

Brbić nije imao snage ni za što, osim za kratku rečenicu prije prekida razgovara. Ionako nikada nisu imali nekakav poseban odnos.

– A dobro – rekao je predsjednik svom bivšem treneru.

Stariji igrači predvođeni kapetanom Marijom Maločom i Goranom Milovićem nisu odustajali, nagovarali su Tudora. "Insajderske" informacije kažu da je cijela momčad uz trenera, čak i oni, koje je znao nagaziti. A priča ide tako daleko da su zaprijetili da neće trenirati ode li Tudor.

Linije davno popucale

Kada su se razišli, igrači nisu odustajali, na mobitel su nazivali Tudora, nagovarali ga na ostanak. Usto, najavili su svoj istup tijekom četvrtka. Lopticu odgovornosti prebacili su na Brbića, sportskog direktora Gorana Vučevića i Nadzorni odbor. Svi oni odabrali su šutnju, davali izjave u stilu "jutro je pametnije od večeri", a u sebi su pjenili kako ih je Tudor izigrao. Dogovorena je sjednica Nadzornog odbora i to je sve. Već dugo se zna da su linije popucane na relaciji Tudor – vodstvo kluba. A ono što je najgore, na istoj liniji nisu ni Tudor i Vučević.

U Poljudu vlada nezadovoljstvo na svim nivoima, djelatnicima se isplaćuju minimalci, igrači igraju za mizerne ugovore i sretni su kad dobiju isplatu kompletnog ugovora. Zato nikoga ne treba čuditi sve što se dogodilo. Teško je vjerovati da će se dogoditi nekakav zaokret u ovoj Tudorovoj ostavci, vodstvo kluba traži već druga rješenja. Prve informacije kažu da su kandidati trener B momčadi Mario Osibov, pa Ivan Katalinić, a tu je i vječni Stanko Poklepović. Još uvijek se ne zna tko će voditi momčad u Rijeci, vodstvo kluba bilo bi najsretnije da se najavljeno snježno nevrijeme stvarno dogodi i da se utakmica odgodi...

>>Tudor nakon Vulića prvi u 12 godina koji je na klupi Hajduka ostao čitavu sezonu

>>Panika u Poljudu: Tudor nekoliko dana prije nastavka prvenstva napustio Hajduk!

Komentara 76

Avatar nula
nula
12:21 05.02.2015.

Zar ovom Brbicu nije godinu dana zabranjeno bavljenje nogometom ? A ti Tudor , ovo je prilika da kazes sve , bas sve, za dobro splita i Hajduka jer ti najbolje znas sto ne valja i tko je kriv .

TT
tik tak
17:41 05.02.2015.

Urednik ove stranice je hajdukovac!!!

DU
Deleted user
12:08 05.02.2015.

Glavno da su se bunili kad je postojala ideja i ponuda o prodaji kluba. Jedino rješenje je privatizacija, Na taj način će se maknuti kojekavi "menadžeri" i uhljebi, postaviti stvari na način da se zna tko je gazda i tko donosi odluke. A taj tko bude gazda donosit će odluke u najboljem interesu kluba zbog vlastite zarade, a neće podilaziti kojekome kao što je sada slučaj. Inače, navijam za hajduk već 42 godine, ali ovako stanje kakvo je zadnjih godina je sramota za voljeni klub.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije