Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
80 tisuća ljudi

Terorist imao ulaznicu za utakmicu, htio se raznijeti na stadionu i uzrokovati smrtonosni stampedo

Francuska
Foto: Twitter
1/12
14.11.2015.
u 19:52

"Čuo sam te eksplozije, ali mislio sam da je petarda. Nismo znali što se događa, sve dok nismo vidjeli da evakuiraju predsjednika Hollandea"

Teroristički napadi u Parizu, u kojima je živote izgubilo više od 100 ljudi, mogli su završiti i znatno gore da su napadači uspjeli provesti svoj plan do kraja. Naime, ugledni Wall Street Journal donio je nove detalje, a prema njihovu pisanju meta je trebao biti stadion Stade de France na kojem se jučer igrala prijateljska utakmica između Francuske i Njemačke, a na kojem je bilo 80 tisuća gledatelja, uključujući i predsjednika Francuske Francoisa Hollandea.

"Najmanje jedan od napadača ispred stadiona imao je ulaznicu za utakmicu i pokušao je ući na stadion", otkriva Wall Street Journal, a priču im je potvrdio jedan od zaštitara koji nije želio otkriti svoj identitet, već je samo rekao da mu je ime Zouheir.

Prema njegovoj priči, zaštitari su otkrili da terorist nosi eksploziv i pokušali ga uhititi, ali je on pobjegao i raznio se. Nekoliko minuta poslije došlo je do još dvije eksplozije u blizini stadiona, a u njima je poginulo nekoliko osoba. Namjera napadača navodno je bila aktivirati eksploziv na stadionu i uzrokovati smrtonosni stampedo.

"Čuo sam te eksplozije, ali mislio sam da je petarda. Nismo znali što se događa, sve dok nismo vidjeli da evakuiraju predsjednika Hollandea", dodao je Zouheir koji je stajao na ulazu blizu VIP lože.

Nakon završetka susreta, policija je iz predostrožnosti zadržala sve gledatelje na stadionu dok se situacija ne smiri. Kasnije su svi evakuirani, a nogometaši Njemačke čak su i prenoćili na stadionu. Tek su jutros otputovali u svoju domovinu, a za medije su davali izjave o tome kako su bili u šoku i prestrašeni.

>>Ovo je trenutak kada su tijekom utakmice Francuska - Njemačka počele eksplozije

>>Utakmica Engleska - Francuska ipak se igra, Platini: Ovo je slijepo barbarstvo

>>Nijemci noć proveli na Stade de Franceu: 'Ne smijemo odgovornima dopustiti da pobijede!

Komentara 15

Avatar Pravednik80
Pravednik80
20:06 14.11.2015.

Ajme, pa nije on kriv. Jadan, zbunjen, siromašan, naoružan, nenahranjen, smrznut. Pomognite im HUMANISTI SVIJETA! Sad bi trebalo tražiti glave svih koji su ih puštali i pozivali!

Avatar Dobronamjerna_osoba
Dobronamjerna_osoba
20:02 14.11.2015.

Užas

DU
Deleted user
20:44 14.11.2015.

Njemacki nogometasi su bili prestraseni?! Zakaj nije dosla teta Merkel da im objasni svoj plan od kojeg ne odustaje ni pod razno! Nema straha dok Merklica drma migrantskom krizom! A poslije nje moze i potop!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije