Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČETIRI GODINE

Šukeru novi mandat, Mamić: Želim da dugo vodi HNS

Šuker
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
1/9
14.04.2014.
u 12:00

– Možemo biti ponosni na uspjehe koje smo postigli. Savez je učinio sve da na Svjetskom prvenstvu u Brazilu ostvarimo uspjeh – rekao je Šuker

Davor Šuker jednoglasno je dobio novi, četverogodišnji mandat na čelu Hrvatskog nogometnog saveza. Na Skupštini u Hypo Centru u Zagrebu bio je jedini kandidat i jednoglasno je izabran.

– Možemo biti ponosni na uspjehe koje smo postigli. Izvršni odbor postavio je Niku Kovača za izbornika, što je bila izvrsna odluka. Postavili smo podlogu za razvoj novih projekata, Ligu 10, kamp na Sveticama, multimedijalni projekt za navijače... Savez je učinio sve da na Svjetskom prvenstvu u Brazilu ostvarimo uspjeh – rekao je Šuker.

Bivši hrvatski reprezentativac na čelo HNS-a došao je u srpnju 2012. nakon Vlatka Markovića. Današnjom će odlukom biti predsjednik do 2018. godine.

Predsjednik Šuker je predložio, a članovi Skupštine prihvatili, da za pet dopredsjednika budu odabrani Zdravko Mamić (prvi dopredsjednik), Ante Vučemilović-Šimunović, Ante Kulušić, Damir Mišković i Đuro Bukvić.

Za riječ se javio izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić.

– U Hrvatskoj nema rasizma, ali meni navijači viču da sam cigan i to se tretira kao rasizam. Dinamo je već bio sankcioniran i čeka nas izbacivanje iz Europe. Već sam upozoravao javnost na ovaj problem i molim vas da to shvatimo ozbiljno i educiramo se. Svjedoci smo da huliganske grupe žele nametnuti svoja pravila i zato tražim od svih u HNS-u da obavljaju posao prema propisima Uefe. Hvala predsjedniku što je upozorio na problem i želim mu da dugo vodi savez – rekao je Mamić.

Osim o predsjedniku Saveza, Skupština je glasovala i novom sastavu Izvršnog odbora. U Izvršni odbor izabrani su: Ante Vučemilović-Šimunović, Božo Galić, Zdravko Mamić, Đuro Bukvić, Drago Lucić, Davor Ivić, Damir Mišković, Ante Kulušić, Alojzije Šupraha, Nenad Horvatić, Robert Markulin, Stjepan Merkaš, Dubravko Galović, Slavko Prišćan, Marijan Kustić, Korado Soldatić.

Savez za 2014. godinu predviđa prihod od 193 milijuna te rashod od 164 milijuna, dok za 2013. rashodi i prihodi iznose oko 97 milijuna kuna.

>> Dinamova četvorka: Šuker nije samostalan i samo se dodvorava

Ključne riječi

Komentara 38

Avatar Hazl113
Hazl113
15:20 14.04.2014.

Šuker je uvijek bio pun sebe, a pogotovo nakon uspjeha 1998. Takav je tip i tu nema pomoći. Također je osoba koja se okreće prema lovi kao magnet tako da me ne čudi da je postao Mamićev igrač. Žalosno.

NB
Navrnuti Bracanin
15:38 14.04.2014.

Maske su pale. Brend konačno otkrio glavnog skrivenog sponzora. Jadan nogomet u ovoj zemlji kad ga vode osoba koja sa igračima potpisujerobovlasničke ugovore i polupismeni lik koji sam sebi daje važnost govoreći u trečem licu. Dno dna. Gore ne može.

PD
pete.dunham.712
15:11 14.04.2014.

koja je ovo komedija od saveza....a ovom mamiću konačno neko treba stati na kraj... Bitno da su ovi iz HNS-a plakali kako se politika miješa u sport,a od svi skupštinari su u nekoj političkoj stranci....(od SDP-a,HDZ-a do IDS-a)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije