Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatski vratar

Subašić primio dvostruko više golova u Monacu nego sezonu ranije

Danijel Subašić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/7
09.05.2016.
u 21:43

Danijel Subašić je u subotu primio šest pogodaka u visokom porazu Monaca od Lyona (1:6). Zabrinulo je to hrvatske navijače koji se nadaju sjajnoj formi reprezentativnog vratara na Euru u Francuskoj. Međutim, unatoč tome što se u mrežu po loptu morao vraćati čak šest puta, Suba jer bio i najzaslužniji što njegova momčad nije doživjela još veći debakl, piše Goal.com.

Bio je to treći najteži poraz Monaca u povijesti nakon 0-6 protiv Bordeauxa (2008) i Nice (1961), ali bilo bi i puno gore da Subašić nije zaustavio devet od 15 udaraca koji su išli prema njegovom golu. S druge strane, njegovi suigrači nisu napravili gotovo ništa. Zabilježili su samo jedan udarac na gol Lyona i iz njega su postigli i jedini svoj pogodak na utakmici.

Ovosezonske brojke ne idu na ruku Subašiću, ali nije sve tako crno kao što izgleda na prvi pogled. Naime, hrvatski je vratar ove sezone u francuskom prvenstvu primio dvostruko više golova nego sezonu ranije! I dok je u sezoni 2014/2015. primio 25 pogodaka, kolo prije kraja tekuće sezone u svojoj mreži ima 50 golova.

Međutim, Subašić je ove sezone imao i puno više posla na svom golu, pa je tako zabilježio i veći broj obrana. Razlog tome je i lošija ovosezonska forma Monaca, ali i konkurentniji suparnici u prvenstvu.

Prošle je sezone Subašić imao 81 obranu, a ove 115. Ipak, postotak ukupnih obrana mu je nešto niži - 76.4 posto prošle sezone prema 69.7% ove sezone, ali nije to razlika koja bi trebala previše zabrinuti navijače...

>>Ako je Jan Oblak mogao na gol sa 16, može i Šemper s 18

Komentara 1

Avatar petrolio
petrolio
08:44 10.05.2016.

subašić je u lošoj formi i mogao bi biti najslabija karika u našoj ekipi u francuskoj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije