Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USKORO SLUŽBENO

Stanko Poklepović odlazi, na klupi ga mijenja Goran Vučević!

Stanko Poklepović
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
12.04.2015.
u 18:26

Špaco je u posljednjih sedam prvenstvenih susreta na klupi Hajduka osvojio samo pet bodova od mogućih 21

Čim je pao treći gol u Puli, onaj pobjednički za Istru, Hajdukov sportski direktor Goran Vučević, koji je na svojevrsnom studijskom putovanju u Portugalu (gledao je neke igrače za ljeto), počeo je tražiti zrakoplovne veze za povratak kući. U međuvremenu jepočelo nagovaranje dijela Nadzornog odbora, koji smatra da Vučević treba preuzeti momčad.

Kerum ga “slomio”

Ono što nije službeno obznanjeno, ali je jasno, Stanko Poklepović već je bivši trener, tek je pitanje kako će se to i kada realizirati. U prvi mah Vučević je odbio sjesti na trenersku klupu. Bilo mu je neugodno, nije to u skladu s onim što je imao u planu. Kada je dolazio na poziciju sportskog direktora govorio je da ne želi biti trener. Slično je govorio i u vrijeme Joška Svaguše, tada je bio šef omladinske škole i tvrdio je da ga ništa ne može natjerati da sjedne na klupu prve momčadi. Tada je ipak pogazio svoju riječ, pregovarač Željko Kerum, tadašnji gradonačelnik Splita, bio je uvjerljiv. Gle, slučaja, i tada je Vučević na klupi zamijenio Poklepovića. No, i sada se čini da je Vučević na korak do popuštanja. Prema svim izvorima, trebao bi sjesti na Hajdukovu klupu do kraja sezone i pokušati ostvariti plasman u Europu. Zajedno s Vikom Lalićem, još jednim iz one generacije Tudora, Leke i Pletikose koji se otisnuo u trenerske vode, trebao bi bijele odvesti na europski put. Ima logike u tom Vučevićevu sjedanju na klupu, kao sportski direktor jedan je od glavnih “autora” ove momčadi. Koja glavinja i u sportskom i u društvenom ponašanju. Jer, kako objasniti da je u službenom zapisniku zapisano da je kapetan Maloča spriječio Avdiju Vršajevića da se fizički obračuna sa sucem. I to u utakmici u kojoj je Hajduk postigao gol iz zaleđa. Kako se u narodu kaže, neka Vučević kusa kašu koju je skuhao. Neka on igra s Ranilovićem na vratima i ostalima koje je doveo...

Hajdukov Niko Kovač

Stanko Poklepović, vremešni trener, najstariji u Europi, držao je tenzije oko momčadi, bio je proteklih mjesec i pol dana pravi gromobran kluba. Ali, nije uspio dignuti tanašni igrački kadar. To je i priznao odmah nakon Pule. Navodno je predsjedniku Brbiću u razgovoru poslije utakmice rekao neka radi što misli da treba raditi.

Vučević je prijelazno rješenje, prvi kandidat za ljeto je Damir Burić, koji je ugovorom još uvijek vezan s Werderom. Burić nikada nije samostalno vodio neku momčad, ali u razgovorima s vodstvom bijelih ostavio je izniman dojam. Burić je germanski tip trenera, ali rođen u Splitu. On bi trebao postati Hajdukov Niko Kovač.

>> Špaco: Najradije bih otišao. Vučević za sada odbio sjesti na klupu!

Komentara 17

AS
assssssstttii
19:30 12.04.2015.

Opet promašaj. Vučević je ustoličen u upravi i sad ga kao stavljaju Branka i Brbić da on spašava?!? Vučević i Brbić nemaju veze o motiviranju i autoritetu. Komedija od Hajduka. Ali već predugo traje...

DA
davnor
18:37 12.04.2015.

Ne mjenjajte Špacu mjenjajte Brbića i kompaniju već ste promjenili brdo trenera uzalud treba krenut sa upravom!!!

PR
protuudar
19:02 12.04.2015.

Osim toga nije kriv Špaco i igrači i uprava, kriv je Mamić, sudac, jugo, bura...galebi...itd itd..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije