Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠPACIN ŠOU

Poklepović: Pitam igrače gdje ručaju, a Caktaš mi odgovori 'za stolom'

Stanko Poklepović
Ivo Cagalj/PIXSELL
21.03.2015.
u 12:01

- Balić ne mora zabiti, njegova pozicija momčadi je osobita, skrivena je. Ali, on se znači izvući, doći tamo gdje je opasan. Bog mu je dao da se uvijek naše tamo gdje je potrebno - rekao je Poklepović.

Da ga nema trebali bi ga izmisliti. O Stanku Poklepoviću, iskusnom Hajdukovom treneru, je riječ. I običnu najavu utakmice sa Zagrebom Poklepović pretvori u spektakl.

- Imamo neke starije igrače, pa bih želio da budu s obitelji. I pitam ih sve gdje ručaju, misleći idu li negdje, jesu li na stadionu, ima i ovih koji žive u Dugopolju. Jedan odgovori ovo, drugi ono, a znate što mi kaže Caktaš. Ručam za stolom. Zamislite koja je to dubina, reakcija. To znači biti igrač, tako se ne treba čuditi njegovom iskazivanju u igri - prepričao je Poklepović.

Hajduk u Kranjčevićevu ide po pobjedu, to nije dvojbeno.

- Važno je ne izgubiti, a najbolje je dobiti - u svom će stilu Poklepović.

Osvrnuo se na brojne izostanke.

- Poslije Dinama smo bili opustošeni, ali u Zagreb idemo optimistični, želimo igru i rezultat. Opustošenost je bila kroz kartone i ozljede (Hajduku nedostaju Milevski, Maloča, Vršajević i Maloku), Maglica će igrati unatoč ozljedi. Ali, "fudrali" smo se s mladima, Tudor (Fran, mladi desni bočni, koji je stigao iz Panathinaikosa, nap.a.) i Bosančić (talentirani ljevonogi stoper, nap.a.) su upali u momčad umjesto kartoniranih - kazao je Poklepović.

Nije u drugu momčad posezao za napadačima, premda mladi Prskalo igra u odličnoj formi.

- Kad se Maglica vratio onda su se stvari popunile drugačije. Odlučili smo tražiti rješenje kroz drugačiji oblik u realizaciji igre prema naprijed - kaže Poklepović.

I iskusni trener, poput brojnih domaćih stručnjaka, smatra da je Zagreb kvalitetna momčad.

- Zagreb je zanimljiv, a mi smo se odredili prema igri naprijed i natrag. Neću vam sad pojašnjavati sustav, ja ne igram klasični nogomet i tu je priča gotova. Mogu vam kazati da igram neke klasične sustave, to može tako i izgledati, ali to nije tako. Mješavina položaja na terenu sasvim je drugačije postavljena u zahtjevima u odnosu na klasične sustave - kazao je Poklepović.

Nije se želio upuštati u "sušenje" kazne Gabrielu Bobanu što je apsolutni raritet.

- Nije to moj posao, kako se kaže, neka institucije rade svoj posao. Za mene je bolje da Boban igra, kad je on u momčadi Zagreb je prepoznatljiv - kaže Poklepović.

Komentirao je Dražena Medića, trenera-predsjednika.

- U početku mi je to bilo malo smiješno, imamo sam i malu zebnju kako će za Zagreb izgledali, ali momčad mu djeluje nogometno što znači da nije "feler" ako nema licencu. Znam da ima kvalitetnog pomoćnika, koji odrađuje svoj dio posla - rekao je Poklepović.

Za kraj je ostavio Balića, 17-godišnjeg Hajdukovog "wunderkinda". Balić je u posljednje četiri utakmice dao pet golova.

- Balić ne mora zabiti, njegova pozicija momčadi je osobita, skrivena je. Ali, on se znači izvući, doći tamo gdje je opasan. Bog mu je dao da se uvijek naše tamo gdje je potrebno - zaključio je Poklepović.

Očekivani sastav Hajduka: Kalinić - Mikanović, Nižić, Milović, Jozinović - Sušić, Vuković, Mezga - Vlašić, Balić - Maglica. Trener Stanko Poklepović.

>> Mali s baetlesovskom frizurom igra baš kao što su oni svirali

Komentara 12

Avatar comandante
comandante
12:10 21.03.2015.

super tip

SO
sonce
17:11 21.03.2015.

Ozren Mršić veliki hajdukovac, osetljiv na istinu o hajduku.

SE
senior
18:53 22.03.2015.

Stanko Poklepović Špaco je stari iskusni nogometni trener koji je u cijeloj svojoj nogometnoj karijeri osvojio brojem i slovima 1 (jedan) kup. Za Hajduka dosta i previše.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije