Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DINAMO (OPET) RAZOČARAO

Sreća je za hrvatski klupski nogomet da i Rijeka igra u Europi

Rijeka - Feyenoord
Foto: PIXSELL
24.10.2014.
u 14:30

I dok modri provode lošu klupsku politiku više od desetljeća, Rijeka radi dobro, stručno i planski pa im se to i vraća.

Hrvatski klupski nogomet piše dvije različite priče u posljednje dvije sezone, jednu lijepu i nekako filmsku, ali i jednu negativnu, ružnu, priču o pijanom milijunašu i privatnim interesima iznad onih klupskih. Naravno, riječ je o Rijeci i Dinamu.

Momčad s Kantride je pod ravnanjem Matjaža Keka uspjela ostvariti prvu pobjedu u skupini Europske lige, a pao je moćni Feyenoord (3:1). Utakmicu za pamćenje odigrao je strijelac sva tri pogotka Andrej Kramarić i pjesma je mogla krenuti.

Nije to slučajno, Rijeka ima limitirana sredstva, radi se s onim što imaju pa se oslanjaju na "otpatke" kao Kramarić, Krstanović ili Tomečak, a kupuju uz prevrtanje svake kune po nekoliko puta. Njima se neće dogoditi da kupe Sigalija, Goncala, Sylvestera ili Claytona. Prvenstveno zato što nemaju novca i moraju kupovati one koji vrijede više od domaćih nogometaša, ali i zato što su na primjeru Hajduka vidjeli što se dogodi kad menadžeri preuzmu vođenje kluba i slaganje momčadi. Kod Dinama to nije slučaj, oni kupuju da bi kupovali, bez plana i kriterija jer "pojačanja" koja se dovode u Mamićevoj eri mogu se objasniti ili privatnim interesima ili neznanjem. Uz to, vodstvo Rijeke i trener imaju dugoročni plan, vidi se stručni rad. Ponovno, kod Dinama to nije slučaj jer inače ne bi bili konstantno na istoj razini posljednjih 15 godina. Nikakav iskorak, nikakav plan, a toliki novac i talenti prošli kroz klub. Rijeka je pak u drugoj sezoni već pokazala napredak i dokazala da se nešto naučilo na sezoni prije.

Rezultati uostalom govore sami za sebe, Rijeka je u ove dvije sezone ostvarila pet remija, dva poraza i jednu pobjedu. Dinamo, s druge strane, ima remi i poraz. To je osam bodova u odnosu na četiri Dinamova. Gol razlika Rijeke u dvije sezone je 7:12 (2:7, 5:5), a Dinama 10:17 (3:11, 7:6) I dok su prošle sezone skupine možda po snazi bile podjednake, ove godine je jasno da su modri mnogo bolje prošli.

Dakle, Rijeka je igrala prošle sezone u skupini sa Vitoriom Guimaraes (0:4, 0:0), Betisom (1:1, 0:0) i Lyonom (0:1, 1:1). Dinamo je u isto vrijeme bio u skupini sa Črnomorecom (1:2, 1:2), Ludogorecom (0:3, 1:2) i PSV-om (0:0, 0:2). Ove sezone Rijeka igra protiv Standarda (0:2), branitelja naslova Seville (2:2) i Feyenoordom (3:1). Dinamo pak igra protiv Astre (5:1), Celtica (0:1) i RB Salzburga (4:2). I dok za Rijeku ima nade za prolaz skupine, za Dinamo je to već malo teže jer moraju pobijediti sve tri utakmice, što u ovom trenutku izgleda pomalo nestvarno.

>> Hvala svim Riječanima, hvala Armadi, uživam ovdje!

>> Dinamo nanizao 12 gostujućih poraza u europskim skupinama uz sramotnu gol-razliku!

>> Sram nas je, ne smijemo tako prosipati ugled kluba

Komentara 18

TA
tarzan
14:45 24.10.2014.

Opet ponavljam, Dinamo nikad neće proći skupinu a Rijeka bi čak mogla ove godine. Dinamo je dobio grupu koja je stvarno dosta laka kad se sjetimo kako je Celtic prošao protiv Maribora i Legije a Dinamo je naravno popušio. I tako iz godine u godinu uvijek ista priča imaju protivnike po mjeri i opet ništa ne mogu a šta je najgore hoće igrati Ligu prvaka. Pa čemu se sramotiti bez veze? Svaka čast Rijeki i njenom treneru. Kapa do poda.

KR
krusty
15:44 24.10.2014.

Ja stvarno ne razumijem, zasto se stalno podcijenjiva Salzburg!? Pa oni su u zadnje dvije sezone zabili 200 pogodaka! Prosle sezone su u EL-skupini pobijedili sve 6 utakmice (medju protivnicima bio je i Standard...)! Nakon toga izbacili su Ajax saa ukupno 6:1 (!!!), a onda je nedostajalo samo malo srece protiv Basela (1:2).

Avatar cluesblues
cluesblues
15:33 24.10.2014.

evo meni ko okorjelom dinamovcu bi iskreno bilo draze kad bi rijeka mogla igrat u obje skupine, i svojoj i onoj dinamovoj umjesto dinama - definitivno bolje za nas nogomet i za koeficijent itd - rijeka ima glavu i rep, ima svoju igru i fizionomiju, ima prije svega trenera koji to sve stvara - izgubili ili pobijedili, uvijek se pokazu u dobrom svjetlu i nikad se ne osramote - kek je i u kramaricu (a to govori danas i miskovic u intervjuu) probudio uspavanog golgetera kakav nikad nebi bio da je ostal u dinamu, svaki igrac koji dodje u rijeku vec za tjedan ili dva ( a neki vec na prvoj utakmici) se pokazu kao pojacanja i kek ih brzo uklopi u kolektiv - eto kolko znaci imat strucnjaka na klupi - pravi trener stvara ekipu i igru i uz njega i igracima visestruko raste vrijednost - vrlo brzo ce rijeka svoje igrace prodavat skuplje nego mamic - nasuprot tome, dinamo mijenja igrace, dovodi skupa pojacanja, preserava se igracima iz manu-a i barce, ali nije rjesio najvazniju stvar a to je struka, od vahe nema trenera, a to samo govori kolko se u klubu zapravo i ne razmislja o uspjehu - da je mamic takav strasan nogometni biznismen, nebi nikad dao klupu svom nesposobnom burazu nego bi doveo pravog trenera i dao mu ove (pre)skupe igrace i hrpu talentiranih klinaca i pustio ga da stvori momcad i igru i svake sezone mu proizvede par igraca koji bi na trzistu vrijedili silne milijune - tak se radi pravi biznis u nogometu, a i navijaci nisu uskraceni dobrih rezultata - medjutim mamic zna samo prodavat, i tu pocinje i zavrsava sva njegova nogometna filozofija…i naravno, sad mu je glavni plan i cilj da posto-poto napravi iz onog svog dokazano nesposobnog braceka trenera i tu se nece stedit, na zimu vjerojatno dolazi novi kontigent "kapitalaca"…ali badava mu i najbolji igraci na svijetu, jer nece sami proigrat kao momcad...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije