Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'ODGOVORNOST ORGANIZATORA'

Policija prijavila HNS, Vrbanovića i Cvrka, a kazna ide i do 250 tisuća kuna!

Damir Vrbanović
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
18.06.2015.
u 17:17

Zbog prekršaja HNS može biti kažnje sa 50 do 250 tisuća kuna, a prijavljene osobe sa pet do 50 tisuća kuna, odnosno sa dvije do pet tisuća kuna.

Splitska policija je zbog propusta organizatora na utakmici kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj 12. lipnja ove godine između Hrvatske i Italije, podnijela optužni prijedlog protiv Hrvatskog nogometnog saveza. Jasno, razlog je kukasti križ veličine deset sa deset metara, koji se našao na travnjaku stadiona Poljud.

Pozvali su se u prijavi na Zakon o sprečavanju nereda na sportskim natjecanjima i kao odgovorne osobe istaknuli izvršnog predsjednika HNS-a Damira Vrbanovića i odgovornog za sigurnost Zorana Cvrka. Policija nije službeno potvrdila identitet dvojice prijavljenih, ali doznaje se iz izvora bliskih policiji o kome je riječ.

Zbog prekršaja HNS može biti kažnje sa 50 do 250 tisuća kuna, a prijavljene osobe sa pet do 50 tisuća kuna, odnosno sa dvije do pet tisuća kuna. Ujedno, ovim optužnim prijedlogom je završeno kriminalističko istraživanje o propustima pri organizaciji utakmice, a u sklopu potrage za počiniteljem (ili počiniteljima) razgovaralo se sa više od stotinu osoba. Svejedno, krivac nije pronađen i čini se da ni neće jer previše je vremena prošlo, a "tapka se u mraku".

Također, u Savezu su sasvim sigurno očekivali ovu prijavu jer organizatori su utakmica nogometne reprezentacije i samim time snose odgovornost za eventualne propusta. Tako je i po pitanju kazne koju će 16. srpnja "odrezati" UEFA. Moguće je da izbace našu reprezentaciju iz kvalifikacija i time zadaju najteži udarac hrvatskom nogometu, ali i sportu općenito.

A u svemu ovome oni koji su kukasti križ nacrtali mogu likovati jer cilj su ispunili. Njihova meta bila je HNS, bili su vodeći ljudi Saveza i ako ih pogode kazne, to će biti ispunjena misija.

Kako dalje nakon svega? Pa vrijeme je da HNS preispita sebe same, počevši od činjenice da i dalje daju potporu jednom Alojziju Šuprahi, a potom vidjeti tko sve djeluje u političkom životu, da bi na kraju "stali na loptu" i pronašli odgovarajuću strategiju po pitanju edukacije, prevencije i suradnje na svim razinama sa svim uključenima u hrvatski nogomet.

>> 'Fašizam ne mogu riješiti institucije, već odgoj i naše glave'

>> Pregledavaju se snimke ulaza na stadion u posljednjih 10 dana

>> Koketiranje s ostacima fašizma na ovim prostorima traje 25 godina. I sada to skupo plaćamo

>> Pavasović Visković: Sramim se, ali nisam šokiran kao HNS

Foto: Alcatel

Komentara 91

Avatar Titanov sin
Titanov sin
17:28 18.06.2015.

Sad je mislim svima jasno da je ovo politički obračun koji nema veze sa sportom . U ime partije idemo uništiti Hrvatski nogomet , ne mogu vjerovati ....!

Avatar kravata
kravata
17:39 18.06.2015.

Netko je rekao "ili mi ili oni" počinitelji ili počinitelji se ne smiju pronaći jer bi se dali odgovor kome pripadaju, jedino vlast ima mogućnost do istine ovako njima bolje odgovara kriv je HNS, oporba a napada se i predsjednica.

MA
mamunamegalo
17:29 18.06.2015.

maknuti sva komunistička obilježja iz Hrvatske!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije