Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KVALIFIKACIJE

Split na otvaranju europske sezone svladao armensku Miku

Tomislav Glumac
Ivo Cagalj/PIXSELL
03.07.2014.
u 22:02

Split ima uoči uzvrata odličnih 2:0, ispadanje protiv momčadi šahovskih prezimena (Kasparov, Petrosjan) skromnog nogometnog znanja bilo bi prvorazredno iznenađenje.

Otvaranje nogometne sezone u Hrvatskoj u redovima Splita označili su kao povijesni. Naime, dvoboj protiv Mike iz Armenije u 1. kolu kvalifikacija za Europsku ligu u kojem je Split slavio s 2:0 (1:0) bio je prvi europski u Parku mladeži.

Braća Slaven i Jozo Žužul ponosno su gledali ušminkani stadion. Bilo je zanimljivih nogometnih "faca" u svečanoj loži, euro premijeru u Parku mladeži došli su pogledati bivši trener Mike Ivo Šušak, pa bivši Splitov napadač, danas hrvatski reprezentativac, Ante Rebić, iskusni trener Ivan Katalinić... No, nije sve u "šminkanju" okoliša, Split nije izgledao dobro na terenu.

Unatoč iznimno toplom vremenu domaćini su se umalo zaledili već u 5. minuti. Pogriješila je obrana Splita, Satumjan je izašao sam pred Zagorca, ali uspio je promašiti nemoguće. To početno ispitivanje snaga pripalo je gostima, "crveni" su djelovali zakočeno, kao da su igrali pod ručnom. Tromo je igrala momčad Ivana Matića, nije bilo ideje za probijanje čvrstog bedema gostiju tako da se Split oslanjao samo na prekide.

I to je donijelo ploda u 39. minuti. U totalnom mrtvilu na terenu Split je poveo. Erceg je ubacio, a u skoku je najviši bio Tomislav Glumac. Zlatna je ta njegova glava, u prošloj sezoni pet puta je bio strijelac, vodio Split do plasmana u Europu, a sada je nastavio svoju seriju. Vodeći pogodak bila je jedina opasna situacija pred vratima Armenaca. Stvarno je Split djelovao loše protiv gostiju kod kojih se vidjelo skromno nogometno znanje.

A i fizička sprema nije im nešto naročito. Armenci su "nazdravljali" svaki put kad su igrom došli do Splitovih vratiju.

Nastavak je "pripao" Mati Biliću. U 55. i 56. minuti promašio je dvije stopostotne prigode. Iskusni centarfor morao je bolje reagirati, u tim trenucima Split je mogao riješiti pitanje prolaska prvog kola. Ipak, u finišu je Split došao do pobjede koja znači prolaz u 2. pretkolo, Erceg je u 87. minuti ubacio, a Vojnović u skoku bio najviši.

Split ima uoči uzvrata odličnih 2:0, ispadanje protiv momčadi šahovskih prezimena (Kasparov, Petrosjan) skromnog nogometnog znanja bilo bi prvorazredno iznenađenje.

Split - Mika 2:0

SPLIT - Stadion u Parku mladeži. Vrijeme toplo. Gledatelja 1000. Sudac Bart Verthenten (Belgija) 7.

Strijelci: 1:0 Glumac (39, Erceg), 2:0 Vojnović (87, Erceg).

Split: Zagorac 6.5 - Ibriks 5.5, Galović 5, Glumac 6.5, Rugašević 5 - Belle 5 (od 46. Bagarić 5), Vojnović 6.5, Vidović 5.5, Glavina 5.5 (od 63. Roce 5) - Erceg 6.5, Bilić 5.5 (od 86. M. Galić -). Trener Ivan Matić.

Mika: Kasparov 6 - Movsisjan 5.5, Alex 5.5, An. Voskanjan 5, Ge. Pogosjan - (od 22. Go. Pogosjan 5) - Petrosjan 5 - Barsegjan 5, Satumjan 5, Karapetjan 5, Arakaljan 5 (od 68. Grigorijan 5) - Beglarjan 5 (od 83. H. Voskanjan -). Trener Aram Vokanjan.

Igrač utakmice Tomislav Glumac.

>> Matić: Želimo pobjedu koja će nam jamčiti miran uzvrat

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije