Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potres na Poljudu

Brbić smijenjen, ostavke podnijeli Pavasović i Vučević! Marasović će biti novi šef NO-a Hajduka

Pavasović
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
1/9
01.04.2016.
u 16:49

- Prestrašno! - kazao je Mamić o smjeni Brbića te ostavci Pavasovića i Vučevića. Novog predsjednika uprave, privremenog do odrađivanja javnog natječaja, Hajduk će dobiti 9. travnja na sjednici Nadzornog odbora.

Danas je u Splitu održana sjednica Nadzornog odbora Hajduka, a donesene su odluke o smjeni vodećih ljudi.

– Marin Brbić više nije predsjednik Hajduka, tu vijest je novinarima priopćio Zoran Mamić, član Nadzornog odbora, koji je prvi izašao sa sjednice. Neopozivu ostavku podnio je predsjednik NO-a Ljubo Pavasović-Visković.

Članovi odbora (Ljubo Pavasović Visković, Zoran Mamić, Jako Andabak, Denis Kosor, Ante Šalinović, Slaven Marasović, Nikica Krnić, Anthony Marinov i Guste Santini) izglasali su nepovjerenje Brbiću, a u glasovima je to bilo 5:4. Brbić je bio na poziciji predsjednika gotovo četiri godine, bio je najdugovječniji predsjednik nakon sedmogodišnjeg mandata Branka Grgića. Za njegov odlazak bili su Šalinović, Krnić, Santini, Marinov i Marasović.

– Prestrašno – zavapio je Mamić, koji je prvi napustio sjednicu Nadzornog odbora.

Predsjednik Nadzornog odbora bit će Slaven Marasović.     

- Povod ovih odluka o promjenama nisu sportski rezultati, mi smatramo da je došao trenutak kada Hajduk može napraviti iskorak u razvoju - kazao je Marasović.

Novog predsjednika uprave, privremenog do odrađivanja javnog natječaja, Hajduk će dobiti 9. travnja na sjednici Nadzornog odbora.

Brbić je naglasio kako ga veseli da se njegova smjena dogodila na dan kada su svim zaposlenicima isplatili sva dugovanja.

- Nikome ne dugujemo niti lipu. Time sam zaokružio ciklus, koji je bio moj cilj pri dolasku u klub. Očekivao sam da će se ovako nešto dogoditi, žalim što nisam dobio prigodu završiti započeti posao - zaključio je Brbić.

Ljubo Pavasović-Visković, koji je prije nekoliko tjedana najavio ovakvu mogućnost, po izlasku sa sjednice potvrdio je sve navedeno, a dodao je da je sportskom direktoru Goranu Vučeviću izglasano povjerenje.

– U formalnom smislu, da ne bih ugrozio projekt, nekoliko mjeseci ću pričekati s ostavkom na mjesto člana Nadzornog odbora. Neću ostati u Hajduku, a ostavku na mjesto predsjednika Nadzornog odbora sam podnio. Neću više sudjelovati u radu Nadzornog odbora. Kolegama koji su ostali u NO želim svu sreću u daljnjem radu, preuzeli su veliku odgovornost. Hvala Brbiću i Vučeviću na suradnji, klub smo zahvaljujući našoj sinergiji spasili od stečaja. Međutim, došli su novi ljudi, nova vremena – rekao je Pavasović.

A iako je Vučeviću izglasano povjerenje on je podnio ostavku na mjesto sportskog direktora.

– Ne mogu preuzeti odgovornost ostanka u klub u trenutku kada su otišli ljudi s kojima sam zajednički radio – kazao je Vučević.

Poput domina rušio se Hajduk tijekom ludog petka kada su svi mislili da su odlasci iz Poljuda plod prvotravanjske šale. Nakon smjene Marina Brbića i ostavki Ljube Pavasovića i Gorana Vučevića otišao je i šef omladinske škole Srđan Andrić

>>Hodžić: Cijenimo Rijeku i Hajduk, ali kad smo pravi, onda smo najbolji!

Komentara 57

ZO
zoom
15:14 01.04.2016.

1.aprilska šala...jer ovo bi bila predobra i prenormalna vijest da bi bila istinita

RZ
rebel.zg
15:16 01.04.2016.

Brbljić

MV
Mijat vrdoljak
15:19 01.04.2016.

nažalost samo 1. april

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije