Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKANDAL NA FINALU

Skansi: Šuker je Jovanoviću zabranio da dodijeli pehar!

Šuker
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
15.05.2014.
u 11:18

Jovanovićev pomoćnik Petar Skansi kaže da je Šuker inzistirao na tome da Jovanović ne predaje pehar

Je li nakon druge finalne utakmice hrvatskog kupa Rijeka – Dinamo sve bilo odrađeno po protokolu? Pehar je Riječanima, naime, uručio predsjednik HNS-a Davor Šuker, a medalje je Rijekinim i Dinamovim igračima oko vrata stavio dopredsjednik HNS-a i predsjednik Udruge prvoligaša Damir Mišković.

Šuker je rekao da pehar može predati bilo tko, ali ne i ministar Jovanović

Petar Skansi

pomoćnik ministra Jovanovića

Međutim, kup je natjecanje pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića i bilo je dosad uobičajeno da pehar predaje predsjednik, ili njegov izaslanik. Budući da je Josipović u SAD-u, za svog je izaslanika 9. svibnja odredio ministra znanosti, obrazovanja i športa, Željka Jovanovića. Vidi se to u dopisu kojeg je predsjednik Ureda predsjednika Vito Turšić poslao Jovanoviću. Je li, dakle, Jovanović trebao predati pehar? Izvršni predsjednik HNS-a Damir Vrbanović to demantira:

– Savez sastavlja protokol i odmah je u tom protokolu bilo navedeno da će pehar predati predsjednik HNS-a Davor Šuker, a odličja Damir Mišković.

No, Jovanovićev pomoćnik Petar Skansi kaže da je Šuker inzistirao na tome da Jovanović ne predaje pehar.

– Prišao mi je predsjednik HNS-a Davor Šuker i rekao da ne dopušta da ministar Željko Jovanović bude u protokolu. Rekao mi je da ga ne zanima što je odsutni predsjednik Josipović odredio ministra Jovanovića za svog izaslanika jer je on pozvao predsjednika. Nadalje, rekao mi je i da taj pehar može predati bilo tko, ali ne i ministar Jovanović. Prenio sam to ministru, a on od toga nije htio raditi skandal. No, prema mome mišljenju to je obezvrjeđivanje predsjednika države i njegove volje da nekoga imenuje svojim izaslanikom – smatra Skansi.

>> Vargić: Ovo mi je bila najbolja sezona, ali Zelenika je zaslužio poziv

Komentara 180

VK
vječni krojf
11:32 15.05.2014.

Pa tko je taj Jovanovic?Skansi bolje je da sutis zaradjujes lovu neradom.Sta ce Jovanovic u mocvari,nek on samo ostane na suhom jer su i njemu dani odbrojani kao i tebi.

OD
otac_domovine
11:42 15.05.2014.

Bravo Šuker skočio si mi u očima 200%

MA
malimiš00
11:39 15.05.2014.

bravo! sve ih treba tako otpiliti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije