Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA ULOGA

Vukojević: Sve mi bolje leži pozicija stopera, a sa Sigalijem se sporazumijevam na hrvatskom

12.08.2014.,  Zagreb - Na stadionu Hitrec Kacijan odrzan je trening GNK Dinamo. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
21.02.2015.
u 14:25

Zoki inzistira na fazi obrane, to nam je bila boljka, traži da ne radimo greške koje su nas skupo koštale, koje Europa ne oprašta

Zoran Mamić u nedostatku stopera na tu je poziciju promovirao Ognjena Vukojevića. I, pokazalo se, kad Ogi igra stopera, Dinamo ne prima golove.

– Šef (Zoran Mamić) pred nas je postavio zadatak da nam suparnik ne stvara prilike. To nam je dobra priprema i za Europu – rekao je Ogi koji je u ponedjeljak bio i kapetan plavih.

– Stoperska pozicija sve mi bolje leži. U paru sa Sigalijem dobro funkcioniram, slažemo se i dogovaramo. Na kojem jeziku? Naučio je najvažnije nogometne riječi pa se sporazumijevamo na hrvatskom. Dinamu zacijelo nije lako igrati protiv momčadi s dna, u današnje doba sumnji svaki neuspjeh gledao bi se kao nekakva zavjera protiv drugog kluba. A plave nakon Zadra čeka Osijek.

– Nisu to lagane utakmice, te se momčadi bore za svoj prvoligaški status i svaka im je utakmica biti ili ne biti. No neka, mi moramo ostati koncentrirani i paziti da ne kiksamo.

Naslov prvaka ionako ne bi smio biti upitan?

– Nema veze, mi moramo i dalje igrati isto, ne griješiti nego što prije i matematički osigurati naslov i spremni dočekati Europu.

No upitno je koliko se sada momčad može pripremiti za ljeto kad su česti odlasci, tko zna tko će ostati do ljeta.

– To je hendikep, ali tu se ne može mnogo promijeniti, to je sudbina naših klubova. Moramo se sad pripremati jer Europa greške ne oprašta.

No i dalje se rade početničke greške, protiv Šahtara u Španjolskoj zbog loše vraćene lopte Fernandesa primili ste gol, isti je igrač na isti način pogriješio protiv Zadra. Samo Zadar to ne kažnjava.

– Slažem se, i zato moramo raditi na tome, zato je važna šefova zadaća da ne primimo gol u HNL-u, da nam suparnik radi što manje prilika, a i da što manje griješimo. Zato imamo proljeće da neke stvari popravimo. Faza obrane nam je bila boljka i na tome sad Zoki inzistira. I mislim da ide nabolje.

Čujete li se s Ukrajincima, tamo je i dalje teško?

– Čujem se redovno i nije lako. Iz dana u dan se ne zna što će biti. Potpisan je taj ugovor u Minsku o prekidu vatre, nadam se da će se poštovati. I nadam se i želim da u Ukrajinu dođe mir, to je moja druga domovina – zaključio je Vukojević.

>> Domagoj Pavičić je odličan, bit će pojačanje Dinama

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije