Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLIČAN POSAO

Senzacionalni transfer: Livaja za šest milijuna u Rubin

Marko Livaja
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
15.05.2014.
u 18:47

Kontroverzni napadač svoju karijeru nastavlja u Rusiji. Rubin je na njega bacio oko još dok je igrao za Inter, tada je baš mladićima iz Kazana u Europskoj ligi zabio gol

Marko Livaja, 20-godišnji hrvatski napadač, novi je igrač ruskog Rubina iz Kazana.

Livaja je stavio potpis na petogodišnji ugovor, dobio je uvjete puno bolje nego što je imao u Interu i Atalanti. A Rubin će Interu i Atalanti, koji su imali suvlasništvo nad Livajinim ugovorom, isplatiti šest milijuna eura odštete.

Osmi transfer u povijesti

Tako kontroverzni napadač karijeru nastavlja u Rusiji. Rubin je na njega bacio oko još dok je igrao za Inter, tada je baš mladićima iz Kazana u Europskoj ligi zabio gol.

Čelni ljudi Atalante žale zbog Livajina odlaska, imali su u rukama talentiranog mladog napadača, ali morali su ga se riješiti isključivo zbog njegova ponašanja.

Livaja je u Atalanti imao toliko ispada da za njega jednostavno više nije bilo mjesta. Zaratio je s navijačima, koji su jasno kazali da mora otići. U Rusiji će hrvatski napadač imati prigodu za svojevrstan novi početak, dovoljno je mlad da napokon dođe sebi i posveti se nogometu. Livaja mora naučiti kontrolirati svoj temperament inače će njegova karijera i u Rusiji krenuti krivim putem. S obzirom na sve što je iza njega, transfer, koji je vrijedan više od 10 milijuna eura, valja svrstati u senzacionalne. Pogotovo zato što je u 40 nastupa u Serie A zabio samo četiri gola, jednako kao i u šest nastupa u Europskoj ligi u dresu milanskog Intera.

Također, u povijesti Rubina to je osmi transfer po visini plaćene odštete.

No, vratimo se Livaji, napadaču, koji ima bogomdani talent, ali ima i onaj nepotrebni “klik”. Umjesto da se kandidirao za mjesto prvog napadača Hrvatske za utakmicu protiv Brazila, Livaja je punio stupce nenogometnim stvarima. Uopće nema dvojbi, njegovo mjesto bilo je na pripremama vrste Nike Kovača u Bad Tatzmannsdorfu, ali sam je kriv što ga ondje nema.

Hajduku 60.000 eura

Inače, od Livajina odlaska u Rubin korist će imati i njegovi klubovi u kojima je proveo dane u mlađim kategorijama. Tako će mali dio kolača dobiti Adriatic, Omladinac i Hajduk. U Poljudu je bio dvije sezone, znači Hajduk bi mogao inkasirati oko 60 tisuća eura.

>> Atalanta će otkupiti Livajin ugovor pa ga prodati za pet milijuna eura u Rusiju

Komentara 2

Avatar rajetin
rajetin
19:48 15.05.2014.

Al' su se usrećili!

NA
najgori
19:14 15.05.2014.

ako ga rusi ne srede neznam!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije