Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NORVEŠKI TALENT

Rekao sam Modriću da ćemo pobijediti Hrvatsku. Pa to idemo i napraviti!

Martin Odegaard
Foto: Reuters/Pixsell
25.03.2015.
u 13:00

Najbolji igrač gostiju je Odegaard, koji je tek navršio 16 i rekorder je Uefe

Veliki dečki u Realu i Barceloni odigrali su svoj El clasico, imali smo sreću gledati sraz Luke Modrića i Ivana Rakitića. Sad bismo u subotu u Maksimiru mogli gledati sraz velikih talenata ovih dviju momčadi.

Skoro igrao protiv Dinama

Naime, u redovima naše reprezentacije igrač je Barcelone B Alen Halilović, a na norveškoj strani je njihov 'vunderkind' Martin Odegaard. Nekadašnjem igraču Dinama 18 je godina i po tome je, ali i po igračkom stažu u velikom klubu ispred mladog Norvežanina kojem je samo 16 godina. Alen je za Barcelonu B dosad odigrao 19 utakmica (zabio i tri gola), a upisao je nastup i za prvu momčad Barce, u kupu je igrao 29 minuta protiv Elchea. Odegaard igra za Real Castillu, B momčad kraljevskog kluba. Otkako je za 2,8 milijuna eura stigao iz Strosgodseta, upisao je šest utakmica i jedan pogodak.

Da nije prodan 22. siječnja, igrao bi osam dana kasnije protiv Dinama na pripremama u La Mangi (završilo je 0:0). Odegaard igra u slabijoj ligi, B momčad Reala u trećem je rangu natjecanja, Halilovićeva Barca je drugoj ligi. Halilović je i po Transfermarktu vredniji od Odegaarda iako je njegov transfer bio nešto skromniji (Dinamo dobiva odštetu od 2,2 milijuna eura, ali bi to trebalo znatno narasti sljedeće sezone). Tako Alen vrijedi šest, a Martin četiri milijuna eura.

Već ima poseban režim

Obojica su osjetila kako je biti pod režimom velikog kluba. Naš je reprezentativac već dobio packe zbog objava na društvenim mrežama i zbog gestikuliranja kad je izlazio s terena. Razgovori s medijima ograničeni su 'do bola'. No nije lakše ni mladom Norvežaninu koji je dobio dozvolu Reala da norveškim medijima daje intervjue od samo dvije minute.

– Razgovarao sam s Modrićem i rekao sam mu da ćemo pobijediti Hrvatsku. Pa idemo to i napraviti. Mislim da svi vjeruju da možemo barem do boda u Zagrebu – optimist je Odegaard.

Nadamo se da će njihov izbornik Per-Mathias Högmo dati priliku hrvatskim nogometnim zaljubljenicima da vide tu mladu zvijezdu. Još kad bi Kovač u vatru gurnuo Alena pa da vidimo te talente na djelu. Uostalom, poprilično ih se uspoređuje, slični su.

Halilovićeva minutaža ovisit će o rezultatu s Norveškom, bude li rezultat neizvjestan, Alen će teško ući. No nadamo se da Hrvatska neće imati prevelikih problema. Uostalom, vrijednost Norveške po Transfermarktu je 51,85 milijuna eura, najvredniji je Norftveid (Borussia M.) sa 6 milijuna eura. Naši vrijede 228,45 (samo Modrić 55 milijuna). Nesumnjivo, Hrvatska je jača na baš svakoj poziciji.

>> Martin Ødegaard odradio 'tajni' trening uoči Hrvatske, pogledajte kakav

Komentara 1

LU
lukateli1
19:39 25.03.2015.

Luka se uneredio kad mu je ovo dijete priprijetilo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije