Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SRETAN ZBOG USPJEHA

Ronaldo nakon dodjele Zlatne lopte: Volio bih zaigrati s Messijem

Cristiano Ronaldo
Foto: Reuters/PIXSELL
13.01.2015.
u 09:45

Niko Kovač je dao svoj glas Lahmu, Neueru i Schweinsteigeru, a kapetan Srna je izabrao Ronalda, Schweinsteigera i Arjena Robbena

Činilo se da će to biti veliki trijumf njemačkog nogometa. Najprije su svjetski prvaci Neuer, Lahm i Kroos uvršteni u idealnu svjetsku momčad, potom su njemački stručnjaci Löw i Kellermann (vodi nogometašice Wolfsburga) izabrani za trenere godine, a Njemica Nadine Kessler za nogometašicu godine.

Mnogi su stoga očekivali da će i kruna za najboljega igrača svijeta prvi put nakon 1963. godine (Lav Jašin) pripasti vrataru, Nijemcu Neueru, no bilo bi to ipak previše, čak i nezasluženo pokraj spektakularnog portugalskog čarobnjaka.

Cristiano Ronaldo okrunjen je treći put i sada ga samo jedna Zlatna lopta dijeli od rekordera Lionela Messija.

– Hvala svima. Obitelji koja je uvijek uz mene, majci koja je ovdje, mome sinu, ocu koji me gleda s neba. Hvala svima u mom klubu Real Madridu, treneru Ancelottiju, suigračima. Nevjerojatno je stajati ovdje s ovom nagradom po treći put. Potrebno je nevjerojatno puno truda kako bi se ovo osvojilo. Obećajem da ću se i dalje truditi kako bih osvojio što je više moguće trofeja s momčadi, ali i individualnih nagrada. Ovo je velik dan i za moje Portugalce kojima se također zahvaljujem na potpori – kazao je Ronaldo i na kraju govora pustio krik poput Tarzana.

Ili, ako hoćete, kao Mamić kada zagrmi: "Ajmoooooo!!!!"

Ronaldo je u 2014. godini s Realom osvojio Kraljev kup, europski Superkup, klupski SP i Ligu prvaka, i u taj najprestižniji trofej ugradio rekordnih 17 pogodaka. I u novoj sezoni najbolji je strijelac Primere sa 26 pogodaka nakon 17 odigranih kola.

Uživam s najboljima

U Primeri je postigao 31 pogodak u 30 nastupa, što mu je donijelo i Zlatnu kopačku, nagradu za najboljega europskoga strijelca. Tu nagradu podijelio je s Urugvajcem Luisom Suarezom.

Uoči priredbe, trojici nominiranih postavljeno je pitanje s kojim bi igračem iz prošlosti voljeli zaigrati.

– U prošlosti je bilo velikih igrača, ali naravno da bih volio jednom zaigrati s dvojicom koja su danas uz mene – kazao je Ronaldo.

Nadovezao se Lionel Messi...

– Uživam igrati s najboljim igračima na svijetu. S Ronaldom i nema velikih mogućnosti da zaigram, ali volim igrati s najboljim igračima, a on je jedan od njih – kazao je Messi.

Ronaldo je trećim osvajanjem Zlatne lopte ušao u društvo Johana Cruyffa, Michela Platinija i Marca van Bastena te je postao postao sedmi igrač koji je ovaj individualni naslov osvojio (najmanje) dvije godine zaredom. Uz njega, Cruyffa, Platinija, Van Bastena i Messija, to su još ostvarili Karl-Heinz Rummenigge i Kevin Keegan.

Jedini Hrvat koji je jučer spomenut na gala-svečanosti u Zürichu bio je Luka Modrić. Najbolji defenzivni vezist španjolske lige, osvajač Lige prvaka s Realom i dakako Večernjakov laureat uvršten je u pričuvnu momčad godine, što je golemo priznanje s obzirom na to da hrvatska reprezentacija nije imala nezaboravnu godinu. Luka je prvi Hrvat koji je svrstan među 22 najbolja svjetska nogometaša.

Precijenjeni Brazilci

Zanimljiv je i sastav koji su nogometni profesionalci izabrali za svjetsku momčad godine. Naime, na stoperske pozicije izabrani su Brazilci David Luiz i Thiago Silva, onaj briljantni tandem koji je u polufinalu Svjetskog prvenstva primio sedam komada od Nijemaca. Zamislite, ta dvojica nezamislivo precijenjenih Brazilaca skupa vrijede čak sedamdeset milijuna eura, a protekloga vikenda, igrajući skupa za Paris SG, inkasirali su čak četiri komada od – Bastije. Naravno da brazilski manekeni ničime nisu zaslužili biti u idealnoj momčadi godine...

>>Niko Kovač iznenadio, pogledajte tko su po njemu najbolji nogometaši svijeta

>>Ronaldo osvojio Zlatnu loptu i glasno uzviknuo... Evo kako se sprdaju s njime zbog toga

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije