Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAŽI SE LIJEVI BEK

Jarni: Pranjić je ipak rješenje, jako mi je žao Pivarića

Pivarić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
29.01.2016.
u 18:50

– Ma ligamenti su užas, ja sam dvaput lomio nogu, fibula mi je pucala 1990. i 1992., ali sam se za dva mjeseca vratio na teren, kod ligamenata to traje jako dugo – kaže Jarni.

Ante Čačić prepoznao je Josipa Pivarića kao igrača koji je kvaliteta za Dinamo, a Pivarić je javnost u to i uvjerio svojim igrama. Dogurao je do reprezentacije i bio je gotovo siguran ne samo kao putnik na Euro nego i kao vjerojatni član udarne postave. Istina, daleko je do susreta s Turskom, ali da je sve ostalo kao dosad, ne bi bilo iznenađenje da poziciju lijevog beka Čačić povjeri Pivariću.

No na pripremama Dinama u La Mangi Pivarić je neoprezno startao i teško stradao, puknuli su mu prednji križni ligamenti i neće ga biti šest mjeseci.

Samim time, i da se oporavi do Eura, iza sebe neće imati utakmice, bit će daleko od bilo kakve forme i on može u Francusku kao navijač iako je vjerojatnije da ni to neće moći, već će se s Dinamom pripremati za sljedeću sezonu. Plavi će se dotad snaći s Musom, Sosom i Matelom. No morat će se snaći i Ante Čačić.

Ibanez odličan u Zvezdi

– Ružna je to ozljeda i Pivariću je došla baš u nezgodnom trenutku tako da će ostati bez Europskog prvenstva. Velika šteta, žao mi ga je jer je igrao odlično u posljednje vrijeme – kazao je Robert Jarni, nekadašnji lijevi bek, najbolji kojeg smo imali od samostalnosti, a današnji trener mađarske Puskas akademije s kojom je na pripremama u Marbelli.

Naš najbolji lijevi bek u povijesti nikad nije imao takvu ozljedu.

– Ma ligamenti su užas, ja sam dvaput lomio nogu, fibula mi je pucala 1990. i 1992., ali sam se za dva mjeseca vratio na teren, kod ligamenata to traje jako dugo – kaže Jarni.

Pivarić se ima s kime savjetovati, 2014. u Maksimiru je vladala ‘epidemija’ puknutih križnih ligamenata koljena – dvaput Husejinoviću, Taravelu, Zvonku Pamiću, Addyju i Dini Periću su puknuli.

Čačić i nema nekakav veliki izbor za tu poziciju. Prvi ‘pik’ mogao bi biti Danijel Pranjić koji je to i dosad igrao. Povremeno je bio osporavan, pa hvaljen, ali za reprezentaciju je odigrao 58 utakmica. Istina je da su mu 34 godine, ali iskusan igrač, koji iza sebe ima klubove kao Bayern, Sporting, Celtu, a sad redovno igra u Panathinaikosu, ionako bi bio na popisu putnika.

Na popisu je bivao i Marin Leovac, malo je nestao s radara otkako je iz Rijeke otišao u PAOK. No Čačić će od Igora Tudora moći saznati sve o igraču koji je odigrao 11 utakmica u grčkom prvenstvu. Ivan Strinić ‘zapeo’ je u Napoliju, iza sebe ima malo utakmica, možda se situacija popravi pa Strinić dođe u formu u kakvoj je bio na Euru u Poljskoj. Niko Kovač na toj pozciji koristio je Šimu Vrsaljka na SP-u u Brazilu. Teško je povjerovati da bi Čačić pozvao Luisa Ibaneza koji ima našu putovnicu i odlično igra u Crvenoj zvezdi jer upravo je Čačić Pivarića pretpostavio Ibanezu u Dinamu. Možda se uspiju nametnuti Antonio ili Hrvoje Milić.

Čačić još ima vremena

– Izbornik zna što mu treba i tako će i tražiti rješenje. Do ljeta ima vremena, sad će sigurno još više pratiti moguće kandidate kojih doista nema mnogo, ali ne trebamo mu mi sad pametovati koga treba zvati – zaključio je Jarni.

Da, sreća je u nesreći što se to dogodilo sada, a ne pred sam Euro pa izbornik ima vremena naći rješenje.

>> Josip Pivarić teže ozlijeđen, propušta Europsko prvenstvo!

Komentara 14

DU
Deleted user
18:55 29.01.2016.

Kad Jarni kaže da je Piva dobar. Ali ne,skojevci koji za sebe kažu da su bbb za njih Mamić gura Pivarića. Za jogurtaše ,atmospferlije isto naravno svim snagama na Pivarića . Sramite se . Pivariću sve najbolje u životu isto kao i svim ljudima dobre volje.

KU
kupatilo
02:27 30.01.2016.

Mozda se dotad vrati upravu formu Sifo pa ga stavit na stopera a na beka Nikako Pranjica jer rupaje defanzivno.Ofanzivno svaka cast al otraga em je mali em nije za beka.Ima bolji bekova al ni Ibanjez nije bek jer sve za njega vrijedi kao i za Pranjica.Vrsaljko je nas najbolji bek trenutno.

TA
tarzan
19:13 29.01.2016.

Pranjić je najveća rupa od igrača u povijesti reprezentacije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije