Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPROŠTAJ OD EUROPE

Rijeka mora prodavati i kupovati, ali bez Keka ne smiju na Kantridi ostati

Rijeka
Reuters/PIXSELL
12.12.2014.
u 12:00

- Kramarić je puno zapucao, ali nam i puno dao - rekao je Kek.

Bila je to večer istine! Na najtežem mogućem mjestu, na Sanchez Pizjuan stadionu, dvorištu pobjednika Europske lige - Seville. I krajnjih 1:0 za Sevillu (pogodak Denisa Suareza u 20. minuti) u Andaluziji za momčad Matjaža Keka, koji je 100. put vodio Rijeku u službenoj utakmici, znači za bijele oproštaj od Europe.

Previše promašivali

Rijeka se probudila tek u nastavku, imala dvije tri konkretne akcije, Beto je dobro reagirao na Sevillinim vratima i Rijekina euro zvijezdica se ugasila.

- Ne možeš na ovakvoj utakmici protiv ovako jake momčadi propustiti svoje prigode. No, čestitam svojim dečkima na cijeloj euro sezoni, Rijeka je zaslužila za prolaz igrati protiv najbolje momčadi. Propustili smo Sevillu kod kuće u posljednjim minutama, imali svoje priogode i u Liegeu i u Rotterdamu - u dahu je rekao Kek.

Sevilla nema više kapetana i lidera Ivana Rakitića, ali došao je argentinski reprezentativac i prijatelj Lea Messija Ever Banega, imaju M'Biju i Baccu za jednu godinu starije i iskusnije. Imaju i glavu i rep kao i Rijeka, ali na jednoj višoj nogometnoj platformi. Za momčad Matjaža Keka ipak nedostižnoj.

Prodaje su neophodne

Matjaž Kek, najbolji trener u Hrvatskoj u posljednje dvije sezone, Slovenac koji me kupio svojim realnim i poštenim pogledima i jučer nije imao rukavice.

- Kramarić je dosta toga zapucao u posljednjim utakmicama, ali koliko toga dobrog nam je dao. Ta trakavica oko njega ipak predugo traje. On je divan, pošten i vrijedan momak, ali ne može ne razmišljati o tim milijunima. Volio bih da ostane, ali znam da je uprava puno uložila, da klub želi zaraditi na igračima koje smo stvorili. Jedan od njih je i Kramaraić.

Kek još uvijek nije uspio ni uloviti Dinamo u prvenstvu. No, učinio je nogometni klub iz Rijeke vrlo relevantnim. I to je za klub, koji je i u bivšoj državi osvajao trofeje u kup natjecanju, koji je svojedobno igrao i protiv moćnog Reala i velikana Juventusa velika stvar.

Rijeka mora prodavati i kupovati, ali bez Keka ne smiju na Kantridi ostati.

Komentara 5

Avatar Pravi Slovenac na kvadrat
Pravi Slovenac na kvadrat
12:28 12.12.2014.

rijeka u prvom redu treba zahvaliti dinamu koji je pustio nekoliko svojih igrača koji su potom postali ključni igrači rijeke (kramarić, tomečak, krstanović...) i bez kojih bi rijeka bila samo sjena ove današnje rijeke! to je jasno svima osim nogometnim analfabetima!

ME
Medo123
13:51 12.12.2014.

Ma sve cestitke Rijeci šansa je ovako i onako protiv proslogodišnjeg pobjednika bila mala, a Rijeka je imala i svoje prilike. Skupili su i europskih bodova tako da se mogu nadati da ce iduci puta biti u boljem krugu na izvlačenju pa mozda i izbjeci ovakve protivnike

KE
kentie
13:17 12.12.2014.

Gremo u pravu si, samo s tom razlikom što u Rijeci omah dobiješ priliku, a u Dinamu bi čekali da zaigraju na Sv. nigdarjevo...jer nisu potpisali tamo, jel nek ugovore, jel..koji idu pride glavnom..btw. jel se ko sjeća Barbarića, ha..elem dakle, momak se sasvim fino razvijao u dobrog stopera Dinama, samo ga je u međuvremenu pojela mjesečina i pomrčina...a da je ošo u Rijeku, danas bi ga tražili svi veći euro klubovi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije