Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Liga prvaka

City fantastičnim preokretom do prve pobjede nad Barcelonom!

Manchester City - Barcelona
Foto: Reuters/PIXSELL
1/9
01.11.2016.
u 22:34

City je tako došao do važne pobjede i osvojio tri boda. Večeras je zabio Barci više golova nego u prethodnih pet međusobnih susreta, a potvrdio je i da izlazi iz krize.

Manchester City napokon je uspio pobijediti Barcelonu. U četvrtom kolu Lige prvaka na domaćem je Etihadu u fantastičnoj utakmici pobijedio katalonski klub s 3:1, iako su prvi gol na utakmici zabili gosti.

Tko se zadnji smije...

Krenulo je prijateljskim zagrljajem dvojice velikih prijatelja Pepa Guardiole i Luisa Enrique, ali nakon toga prijateljstvo je palo u vodu i počelo je trenersko nadmudrivanje. Prvi je razloga za veselje ipak imao Enrique jer je njegova momčad povela u 21. minuti. Neymar je povukao odličnu kontru i dao za Messija koji prolazi kroz sredinu i lako zabija za vodstvo. Bio mu je to sedmi pogodak u ligi prvaka ove sezone, a čak 16. u posljednjih 14 utakmica protiv engleskih klubova.

U tim trenucima Katalonci su kontrolirali susret i činilo se kako će s vodstvom na odmor, ali u 39. minuti Sergi Roberto je pogriješio, a City to iskoristio te odličnom akcijom koju je završio Gündogan izjednačio na 1:1. Prava ludnica nastala je na Etihadu, igrači su dobili krila i do odmora još nekoliko puta zaprijetili, ali rezultat se nije promijenio.

Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija

Međutim, u nastavku susreta istrčali su kao gladni lavovi i potpuno preokrenuli susret. Nizale su se prilike od samog početka, a De Bruyne je već u 51. minuti iz slobodnog udarca zabio za 2:1. Ni tada Pepova družina nije stala, jurišala je na gol Barce i novi gol je visio u zraku, iako ih je mogao šokirati Andre Gomes koji se u 65. minuti našao sam ispred vratara, ali je pogodio gredu.

Nakon toga građani su jurnuli još jače na gol Barce da riješe utakmicu, a to se i dogodilo u 75. kada je Gündogan zabio svoj drugi gol i zapečatio sudbinu Barce te potvrdio odličnu formu. Naime, u posljednje dvije utakmice sudjelovao je u čak pet pogodaka svoje momčadi. Zanimljivo, City je postao prva engleska momčad nakon koja je Barci zabila najmanje tri gola od sezone 1998./99., kada je to uspio Manchester United.

Kriza je prošlost

City je tako došao do važne pobjede i osvojio tri boda. Večeras je zabio Barci više golova nego u prethodnih pet međusobnih susreta, a potvrdio je i da izlazi iz krize. Nakon šest utakmica bez pobjede, slavlja nad WBA i Barcom vratit će osmijeh na lice Pepa Guardiole, a igračima Manchestera dati samopouzdanje koje im je negdje nestalo.

Dodajmo da je Ivan Rakitić zaigrao od prve minute za Barcelonu, dobio je žuti karton, a igru je napustio u 62. minuti.

>>Özil majstorijom bacio na travnjak protivničku obranu, o ovom golu dugo će se pričati!

>>Atletico, Arsenal, PSG i Bayern osigurali prolaz u osminu finala

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Komentara 1

NE
neznamja
07:04 02.11.2016.

Meni se cini da je nogomet konacno preuzela sportska mafija. Barcelona je igrala lose kao da nije htjela, Englezi u Bugarskoj prime dva gola u petnaest minuta pa preokrenu? Sve je to meni malo cudno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije