Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVA HNL

Besek krenuo odlično na klupi Osijeka, u Kranjčevićevoj pao Zagreb

Osijek - Zagreb
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/5
11.07.2015.
u 21:05

Strijelac jedinog pogotka bio je Nikola Mandić u 30. minuti i to su za Osijek vrijedna tri boda

Zaprešićki Inter i Rijeka otvorili su remijem bez pogodaka novu sezonu Prve HNL, a na red su došli Zagreb i Osijek, koji su bili nešto efikasniji. Slavili su gosti iz Slavonije 1:0 pogotkom Nikole Mandića u 30. minuti pred pet stotina gledatelja u Kranjčevićevoj.

Odličan je to start za Dražena Beseka, a i ako se po jutru dan poznaje, Osijek je napravio dobru odluku kad ga je angažirao za trenera. Goran Vincetić pak na klupi pjesnika nije baš najbolje krenuo, ali treba se sjetiti da je i prošlu sezonu Zagreb otvorio iznimno loše pa se na kraju čak borio za ulazak u europska natjecanja.

I moglo je sve biti drugačije, već u šestoj minuti kad je dva "zicera" obranio osječki vratar Mikulić. Stepčić je nadmudrio obranu bijelo-plavih koja je pokušala uhvatiti Gabrijela Bobana u zaleđu, ali je centarfor domaćina izbio sam pred osječkog vratara koji je obranio njegov udarac iz blizine, lopta se potom odbila do Medića koji je pucao s 12 metara, a Mikulić je iznova fantastično reagirao.

Kako to već biva, kad nisu iskoristili prilike, iskoristio je protivnik. Osijek je došao u vodstvo nakon što su pred vratima domaćih na malom prostoru kombinirali Špoljarić i Mandić koji je izmaknuo Kolingerovoj kontroli, prevario stopera Zagreba i vrlo preciznim, prizemnim udarcem s otprilike 14 metara naciljao sam desni donji kut za vodstvo i, pokazalo se, konačni rezultat utakmice.

Do kraja utakmice mogli su Osječani zabiti još nekoliko pogodaka, a u Aganspahić čak dva u samoj završnici, u 88. minuti i u četvrtoj minuti sidačke nadoknade. No neće žaliti Osijek za ovime, tri boda su najbitnija, zna se da je i ove sezone ostanak primarni cilj, a sve ostalo je nagrada koja će se objeručke prihvatiti.

- Prvenstvena ljestvica me ne zanima do 10. kola. Tada ću je prvi puta ozbiljnije pogledati - rekao je Besek nakon utakmice.

>> Inter i Rijeka se napromašivali: Zapucan jedanaesterac, dvaput pogođena greda...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije