Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TUŽNA VIJEST

Preminuo ugledni sportski novinar Tomislav Židak

Tomislav Židak
Foto: Biljana Gaurina / CROPIX
1/4
13.04.2017.
u 13:26

Tomislav Židak rođen je u Vugrovcu kraj Zagreba 1953. godine.

Tomislav Židak, ugledni sportski novinar, preminuo je u 65. godini nakon duge i teške bolesti.

Židak je bio urednik i kolumnist Jutarnjeg lista i Sportskih novosti.

Tomislav Židak rođen je u Vugrovcu kraj Zagreba 1953. godine. Karijeru sportskoga novinara započeo je 1977. godine u Sportskim novostima, a od 1999. godine pisao je za Jutarnji list.

Židak je pisao o brojnim sportovima, ali najviše je bio usredotočen na nogomet. Dugogodišnji je kroničar zagrebačkog Dinama, kluba za koji je navijao. Dugo godina pisao je kolumnu "Iz maksimirske šume", a serija tih kolumni naknadno je objavljena u knjizi.

U svojoj bogatoj karijeri dobio je brojna priznanja. Hrvatski zbor sportskih novinara (HZSN) 1995. i 2004. proglasio ga je sportskim novinarom godine.

>>Bivši igrač Dinama Zvjezdan Cvetković pronađen mrtav u garaži

>>Ćiro: Cvetković je bio kao mladi Facchetti, kao nogometna avangarda...

Komentara 17

DU
Deleted user
14:13 13.04.2017.

Novinar sa velikim N. Nedostajat će nam svako slovo, koje nisi napisao. Počivao u miru, Židače!

TI
Tinaiva
14:27 13.04.2017.

Otišao je najveći maestro hrvatskog pisanog sportskog novinarstva u Hrvata. Mogao si slagati se ili ne sa njegovim stavovima ali njegovu veličinu nitko nije mogao nijekati. Nedostati ćete sportu i sportskog novinarstvu gospodine Židak.

R1
R1971D
13:56 13.04.2017.

Bio je najveći sportski novinar na ovim prostorima...svaki njegov tekst bio je užitak čitati za razliku od sadašnjih novinara ( ne samo sportskih) Židak je u svaki tekst unosio emocije i dušu...sada kada čitaš novinski tekst svaki je na istii kalup i uopće ne možeš znati tko je autor...iako meni kao navijaču bilih je često išao na živce jer nije krio da je dinamovac, ipak na kraju moram reći počivao u miru legendo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije