Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAJEDLJIVI KOMENTARI

'Poljski miševi više su bili u napadu od igrača Manchestera'

Manchester United
Foto: Reuters/PIXSELL
25.01.2016.
u 08:58

'Rezultati i igra su ispod očekivanja u ovoj sezoni, svi smo očekivali više, svakako bolje rezultate.'

Buuu, buuuu – tako su igrači, a pogotovu trener Manchester Uniteda Louis Van Gaal ispraćeni s travnjaka Old Trafforda. Teatar snova pretvorio se u teatar zvižduka nakon novog, domaćeg poraza (1:0) od Sunderlanda. Taj završni udarac Austina u 87. minuti za pobjedu gostiju možda je bio i posljednji pečat koji je udaren na otpusno pismo Louisu Van Gaalu. Naime, gledatelji su izuzetno nezadovoljni, a zvižduci publike nisu bila lijepa melodija za gazde Manchester Uniteda.

Bogataši koji ne igraju

Nevjerojatno je da tako skupa momčad (više od 400 milijuna eura) i skup trener ozbiljnije i ne napadnu Sunderland, momčad je u zoni ispadanja. Kamere su na travnjaku tijekom utakmice snimile malog poljskog miša i taj mali stvor dobio je više pozitivnih komentara u Engleskoj nego momčad Uniteda – miš je napadao više od Van Gaalovih igrača – zajedljivi su Englezi.

Kako bilo, Louis Van Gaal ne živi ugodno u Manchesteru, još kad vidi da će odgovorni razgovarati o njegovoj budućnosti, sigurno mu nije svejedno.

– Rezultati i igra su ispod očekivanja u ovoj sezoni, svi smo očekivali više, svakako bolje rezultate – kazao je David Gill, bivši izvršni predsjednik kluba, ali i dalje utjecajan član odbora.

Glavnu riječ o sudbini Nizozemca imat će izvršni dopredsjednik kluba Ed Woodward zajedno s vlasnicima, obitelji Glazer. Argumenti koji nisu na strani Van Gaala jesu igra i rezultati. Uostalom, ove su sezone slabiji nego u 2013./14. kad je David Moyes bio menadžer. Današnji United osvojio je tri boda manje nego Moyesov United u toj sezoni.

Ono što ide na ruku Van Gaalu jest veliki novac koji je u njega uložen. I zacijelo odšteta koju bi mu klub morao platiti u slučaju da mu uruči ‘pakrački dekret’. Upravo spomenuti izvršni dopredsjednik Woodward stručnjak je za financije i vodit će računa o novcu, ali ni on nije mogao ostati gluh na teatar zvižduka i morat će više razmišljati o nogometu, a manje o novcu. Jer, ovakav United ne vodi nikamo. Pa West Ham Slavena Bilića puše mu za vratom, United na petom mjestu ima samo bod više od West Hama čija je momčad dva i pol puta jeftinija od Unitedove. A i Slaven je ‘malo’ jeftiniji od Van Gaala.

Engleske kladionice u svojoj ponudi imaju i klađenje na to koji će menadžer u engleskoj prvoj ligi dobiti otkaz. I nije teško pogoditi, Louis Van Gaal je prvi, ima najmanji koeficijent, samo 1,28. Primjerice, da će Bilić dobiti otkaz, koeficijent je 87. U međuvremenu su maknuli mogućnost klađenja na otkaze trenera, možda su već doznali da je Van Gaal bivši.

O imenima koja bi mogla sjesti na klupu Uniteda nema mnogo nagađanja. Jedno je iznio spomenuti bivši izvršni direktor David Gill:

– Mislim da treba razmisliti o Ryanu Giggsu. Ne možete vječno biti broj dva, treba jednom postati i broj jedan na klupi. Mislim da bi se morao negdje dokazati, pokazati da ste za taj posao – kazao je Gill što pak znači da nije za to da debitant dođe na klupu iako je igrao kod Alexa Fergusona, a sad je Van Gaalu pomoćnik.

Mourinho je slobodan

Bilo je i onih koji zazivaju povratak Sir Alexa, ali to će se teško dogoditi. Ne treba zaboraviti ni da je Jose Mourinho slobodan, da je najavio da će ostati živjeti u Engleskoj nakon što je smijenjen s klupe Chelseaja. A prijatelji Pepa Guardiole, kojeg se povezivalo s Manchester Cityjem i plaćom od 25 milijuna eura, kažu da bi on navodno radije u United. Kako god, bit će itekako zanimljivo na Old Traffordu.

>>Costa junak pobjede nad Arsenalom, Leicester se vratio na vrh

Komentara 3

MA
matti
11:53 25.01.2016.

Dragi novinarčiću nije Sunderland nego Southampton. Za tvoju informaciju Sunderland je odigrao 1 1 protiv Bournemouth.

Avatar Herceg-Bosna-Mostar
Herceg-Bosna-Mostar
10:45 25.01.2016.

isplivat će Man utd na vrh, samo polako.

FR
frenchy777
17:19 25.01.2016.

sunderland hahah bog ti pomogao, pa jel ti uopce pratiš nogomet?? ne znaš ni s kim su igrali?! al eto, barem me uvijek nasmijete

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije