Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VJEČNI KVALIFIKANTI

Plete: Kovač je kriv za remi s Maltežanima!

Mata reprezentacija
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/9
09.09.2014.
u 10:54

Maltežani kiksaju gdje stignu, izgubili su u lipnju čak i od Gibraltara. Na vratima će biti, kao i u zadnjem susretu koji su igrali u Zagrebu, vratar Kallonija Andrew Hogg

Angelina Jolie, Brad Pitt i Ivica Kostelić. Njih je troje u vodama oko Malte pronašlo mir. Najslavniji par ovih dana medeni mjesec provodi vozeći se oko La Vallete na jahti Athena, inače četvrtoj najskupljoj na svijetu, a Kostelić je dotamo prije nekoliko godina dojurio – gumenjakom. U suprotnom smjeru, u Zagreb, Maltežani su stigli – autobusom. Iz Slovačke. I to pjevajući!

Vječni kvalifikanti sjajno se zabavljaju, a atmosferu u momčadi odlično prikazuje sličica s treninga objavljena na njihovu Facebooku. Na njoj izbornik Pietro Ghedin i bucmasti 50-godišnjak u crvenoj trenirci. Potpis pod slikom, ponavljamo – sa službene stranice reprezentacije, glasi: "Je li ovo naš novi igrač? Ne, ipak nije. To je oružar..." Smijali su se i u Slovačkoj, gdje su u prijateljskoj utakmici izgubili sa 0:1 jer su domaćini umjesto njihove himne slučajno pustili hit Linkin Parka "Numb". Ali kod njih nema ljutnje.

– Barem ćemo pokušati! Kvaliteta Hrvatske je nemjerljiva... – kazao je nakon treninga u Maksimiru izbornik Malte Pietro Ghedin koji igra u zatvorenoj formaciji 4-5-1. No kiksaju gdje stignu, izgubili su u lipnju čak i od Gibraltara. Na vratima će biti, kao i u zadnjem susretu koji su igrali u Zagrebu, vratar Kallonija Andrew Hogg, igrao je tada i najopasniji, kapetan Michael Mifsud koji ima 105 nastupa i rekordnih 39 golova za Maltu (igrao u Kaiserslauternu, Lillestromu, Coventryju i Barnsleyu).

Imaju i darovitog napadača Andréa Schembrija iz FSV Frankfurta, ali i mladog napadača Jeana Paula Farrugia iz slovačkog Spartaka iz Trnave. Izlizanu frazu da "svi igraju nogomet, pa tako i...", u ovom slučaju Maltežani, dobro zna Cico Kranjčar koji je 2005. godine u La Valleti prosuo bodove. Nije ga tada spasilo je što je sin Niko postigao gol jer je Stipe Pletikosa odspavao slobodnjak Stephena Wellmana, a lopta se otkotrljala kraj njega u gol za konačnih 1:1. Zanimljivo je da je Plete tada za gol okrivio – Niku Kovača!

– Lopta mi je išla ravno u ruke, ali je Kovač je podmetnuo nogu, lopta mu je prešla preko noge i ušla u gol! – govorio je tada Plete. Plasirali su se Kranjčari na SP u Njemačku pa kiks nije bio problem, no nerado se sjećamo nereda navijača na stadionu Ta'Qali. Pamtimo tučnjavu s nepripremljenom policijom koja je tada čak bacala stolice na naše navijače (?!), a krvavih glava završili su i neki novinari... Tamošnji zatvori su se napunili, bila je to sramota za našu zemlju.

>> Engleska na Welbeckov pogon svladala Švicarsku, Španjolska se vratila pobjedama

Komentara 27

DI
Dijaspora
11:14 09.09.2014.

Ovaj Večernji iz dana u dan postaje sve veće..... Smeće...

Avatar hrvo
hrvo
11:43 09.09.2014.

Zašto si ti Srđane napisao ovaj članak? Ništa bitno ni zanimljivo. Tko ti smeta? Kovač ili reprezentacija?

DI
Dijaspora
11:58 09.09.2014.

Prije dva dana protiv Marina članak, danas protiv Kovača....Čiji je ovo portal?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije