Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Donosi Max!

Planet Real zove Mandžukića i slaže cro-tandem

mario mandžukić
Foto: Reuters (Ilustracija)
01.04.2014.
u 11:36

– Dolazi iz Bundeslige, ide na SP, ne računaju (Bayern, op. a.) na njega u idućoj sezoni i prvi je na listi Carla Ancelottija za iduću sezonu

Menadžer s Fifinom licencom François Gallardo, dežurni španjolski prognostičar nogometnih transfera, ustvrdio je u vrlo gledanoj tv-emisiji El Chiringuito de jugones da je Real Madrid postigao sporazum s Marijem Mandžukićem o njegovu dolasku na Santiago Bernabeu predstojećeg ljeta.

Po njegovim riječima, kraljevski je klub sve dogovorio s Mandžom pa predstoje pregovori s Bayernom oko odštete. Gallardo je tvrdnju iznio kao činjenicu, a ne kao spekulaciju, no – kao i obično – nije otkrio izvore.

– Dolazi iz Bundeslige, ide na SP, ne računaju (Bayern, op. a.) na njega u idućoj sezoni i prvi je na listi Carla Ancelottija za iduću sezonu – rekao je poznati menadžer u programu koji uređuje Josep Pedrerol.

Po Gallardu, Mandžukić je potreban Realu i zbog sposobnosti djelovanja po krilu, čime bi “ublažio predstojeći odlazak Angela di Maríje”.

Uvjerljivosti teorije o Mandžukiću u Realu pridonosi i Ancelottijeva dobro poznata simpatija prema Modriću, koja datira najmanje od 2011. A Luka sigurno nije propustio pred trenerom podržati zamisao o stvaranju hrvatskog tandema u Real Madridu.

Barcelonski dnevnik Sport također predviđa prelazak Bayernove “devetke” u Real, navodeći da je Mandžukić jedan od petorice igrača s “narudžbenice” koju je Carlo Ancelotti uručio predsjedniku Florentinu Pérezu.

Spas u odlasku iz Bayerna

Od te petorice Real bi trebao dovesti trojicu: jednog lijevog braniča (Juana Bernata ili Alberta Morena umjesto odlazećeg Fábija Coentraa), jednog ofenzivnog veznog (Paula Pogbu ili Ilkaya Gündogana) i jednog čistog napadača – Mandžukića.

Hrvatski reprezentativac ne bi došao da nadomjesti Karima Benzemu, čiji je ostanak u Madridu zajamčen sve boljim nastupima. Mandžukićeva je svrha natjecati se s Benzemom za mjesto prvotimca i pojačati konkurenciju u napadu, jer od Higuaínova odlaska u Napoli Real ima samo jednog iskusnog srednjeg napadača. Na izlaznim je vratima mladi centarfor Alvaro Morata, još jedan luksuzni proizvod Realove nogometne škole koji neće opstati među seniorima.

Iako nema službene potvrde, Mandžukićeva bi selidba u Madrid bila sasvim logična s obzirom na Realove i Bayernove planove. Robert Lewandowski dolazi na Allianz Arenu preuzeti ulogu prvog napadača, a nipošto kao još jedan element u rotaciji. On je igrač kojeg je Pep Guardiola izričito zahtijevao zbog tehničkih svojstava s kojima se bolje uklapa u njegov kombinatorni sustav.

Ni osvajanjem prvog mjesta na ljestvici bundesligaških strijelaca Mandžukić neće poremetiti Guardiolinu koncepciju u kojoj ima mjesta samo za jednog klasičnog napadača, i to Lewandowskog. S druge strane, gubitak Mandžukića ne bi naudio Bayernu, jer Poljaka u slučaju ozljede mogu nadomjestiti svestrani i tehnički potkovani Müller i Götze.

Sve ovo ne znači da se Bavarci žele riješiti idola hrvatskih navijača. Dapače, Karl-Heinz Rummenigge, predsjednik Bayernova dioničkog društva, naglasio je da njegov klub namjerava zadržati Mandžu te da očekuje njegov ostanak i nakon ljeta. Nijemac, kao vrstan biznismen, ne bi rekao ništa drugo čak ni da danju i noću sanja kako će prodati svog “Stürmera”. Ako već Mandžukićeve akcije kod Guardiole neće porasti u iduća tri mjeseca, cijena hoće.

Foto: nph/NordPhoto/PIXSELL

– Mario Mandžukić pod ugovorom je s našim klubom. Potpuno sam svjestan da on zanima mnoge klubove, ali vjerujem da će ostati kod nas još dugo poslije ove sezone – izjavio je Rummenigge, a prenio Daily Star.

Drugo je pitanje bi li se nastavak života u Münchenu isplatio Mandžukiću. Mi mislimo da ne bi, osim ako se Lewandowski ozbiljnije ne ozlijedi. A to nije lijepo priželjkivati niti se na to može računati. S druge strane, u Realu bi naš čovjek imao više prostora: Benzema nije “sveta krava” kao Lewandowski za Guardiolu, a Ancelotti provodi bržu i okomitiju igru.

Rođen za Real

Cristiano Ronaldo i Gareth Bale vole voditi loptu, prelaziti braniče i pucati ili nabacivati pred vrata kad god im se ukaže prilika. Njima ne treba igrač s baršunastim dodirom koji može dugo držati loptu i sudjelovati u zamršenim kombinacijama. Treba im netko koji će nešto od nabačenih, dodanih ili odbijenih lopta ubaciti u gol. A ako je taj netko tjelesno jak i izdržljiv kao Mandžukić, ako prijeti braničima i tjera ih na pogreške dok iznose loptu, bit će vrlo dobrodošao.

Po ocjeni britanskog Expressa, Mandžo je već sada jedna od zvijezda prijelaznog roka. Mandžukićev menadžer Ivan Cvjetković prije tjedan je dana u Londonu obišao predstavnike Arsenala i Chelseaja, koji gaje simpatije prema hrvatskom asu.

Chelsea će vjerojatno ostati bez Torresa ili Eto’a (ili bez obojice), no duboki džep Romana Abramoviča jamči jake nasljednike. Među metama su Atléticov superstar Diego Costa, PSG-ov Edinson Cavani i Monacov nezadovoljnik Falcao, ako se pravovremeno oporavi od ozljede koljena.

Budući da je izvjestan povratak Romelua Lukakua iz Evertona, Mandžo bi se na Stamford Bridgeu mogao naći u podjednako oštroj konkurenciji, iako mu Mourinhova igra s dva napadača poboljšava izglede. Stoga je izvjesno da novi centarfor više treba Arsenalu, jer je Olivier Giroud jedini pouzdani kadar na toj poziciji, dok je Nicklas Bendtner rijetko prisutan u shemama Arsénea Wengera.

Juve i Inter još su dva kluba koja prate hrvatski broj 17. Osobito je aktivna torinska Stara dama, čiji ga stručni stožer na čelu s Conteom vidi kao idealnog suradnika Téveza. Nije isključeno ni da se “slučaj Mandžukić” pretvori u ovoljetnu sapunicu. Bit će to čast za našeg igrača, ali i glavobolja za Niku Kovača.

>>'Boban mi je rekao da Mandžo želi ostati u Bayernu'

Komentara 4

DU
Deleted user
12:21 01.04.2014.

Vi se zezate na prvi april, a stvar je fakat bliže istini nego mislite :-)

Avatar Zizou10
Zizou10
13:49 01.04.2014.

Gdje god otišao zabijati će najmanje još 5 godina na vrhunskoj razini.

DI
duncan_idaho
13:21 01.04.2014.

baš mi nešto puca za loptoudarače...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije