Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Siromašan zimski rok

Pep probija sve granice: imat će plaću veću od 20 mil. eura!

Pep Guardiola
Foto: DPA/PIXSELL
1/6
02.02.2016.
u 20:41

Novi zamah velikome klubu s Old Trafforda mogao bi donijeti samo Mourinhov dolazak i onda bi spektakl bio zajamčen: Jose i Pep najveći su trenerski rivali današnjice.

Zbog posvemašnje oskudice spektakularnih transfera nogometaša ove zime, u prvi plan, kao apsolutni siječanjski hit-prelazak, izletio je Pep Guardiola. Iz Bayerna u Manchester City, na tri godine.

– Manchester City može potvrditi da smo u posljednjih nekoliko tjedana finalizirali pregovore s Pepom Guardiolom. Ovo objavljujemo kako bismo otklonili pritisak na Manuela Pellegrinija i naše igrače. Manuel je od početka odobravao naše razgovore s Pepom i potpuno je koncentriran na sezonu koja traje. Dogovor s Pepom kraj je naših razgovora koji su počeli još 2012. godine – stoji među ostalim u službenoj izjavi engleskoga kluba.

Ova vijest neće pretjerano razočarati navijače Bayerna jer u München stiže ugledni i odmorni Carlo Ancelotti, ali zato je ‘u bedu’ navijačka vojska Manchester Uniteda, koja je priželjkivala Pepa na Old Traffordu. Taj crveni dio Manchestera osuđen je na posrnulog nizozemskog alkemičara Van Gaala koji je odavno potrošio sve kredite.

Novi zamah velikome klubu s Old Trafforda mogao bi donijeti samo Mourinhov dolazak i onda bi spektakl bio zajamčen: Jose i Pep najveći su trenerski rivali današnjice, a od ljeta bi mogli živjeti u istom kvartu! Zamislite kakav bi to gradski derbi bio!

Čileanac može biti prvak

Dojam grandioznosti Guardiolina dolaska na Etihad pojačat će doduše neprovjereni i nepotvrđeni podaci o njegovoj godišnjoj zaradi. Naime, Pep je i za mandata u Bayernu predvodio rang-listu najbolje plaćenih trenera današnjice s 19,4 milijuna eura godišnje, a sada će postati prvi nogometni stručnjak koji će probiti granicu od čak 20 milijuna eura po sezoni! Debelo više od najbolje plaćenih igrača Cityja Yaye Tourea i Kuna Agüera.

Tako čileanski trener Manuel Pellegrini odlazi u povijest iako se može dogoditi apsurdna situacija, da u oproštajnoj sezoni osvoji naslov prvaka. Pellegrini je u prvih 99 nastupa na klupi Cityja ostvario 64 pobjede i po tome je drugi najuspješniji trener Premier lige nakon Mourinha (73).

Guardiola upravo s Bayernom maršira prema trećem uzastopnom naslovu prvaka. Kad je već izvučena brojka od samo 19 Pepovih poraza u 239 ligaških nastupa na klupi Barce i Bayerna, nije naodmet pohvaliti se kako je među pobjednicima nad velikim Španjolcem bio i jedan Hrvat: Sergije Krešić s malenom je Numancijom 2008. godine skinuo Barcu.

Ako siječanjski prijelazni rok često nazivamo ‘vatrogasnim’, onda bismo po siromaštvu ponude astronomskih transfera igrača mogli zaključiti kako veliki klubovi nemaju izrazitih boljki u svojim rosterima. Tako ovoga siječnja nisu kupovali Real, Barcelona, Bayern, PSG, Arsenal, Chelsea...

Mamić se pritajio

Primat na rang-listi najvećih ulagača stoga su Englezima preoteli Kinezi, čiji su klubovi ostvarili tri najveće kupnje ove zime. Zamislite, kad su za jednoga prosječnoga i precijenjenoga Brazilca Ramiresa u stanju istresti gotovo 30 milijuna eura, koliko su tek onda spremni platiti za pravu zvijezdu. Kinezi troše kao sumanuti, a prijelazni rok kod njih još nije završen. U veljači će biti kupnji zvučnijih od Ramiresove.

Začudo, ove zime mirovali su i hrvatski reprezentativci (osim Kramarića koji nije imao izlaza), a iznenađujuća je bila i Mamićeva suzdržanost kad su u pitanju talenti poput Pjace, Ćorića ili Šempera. Da je pritajeni Dinamov gazda ove zime prodavao razuzdano poput Brbića, spočitnuli bi mu da ‘olako rasprodaje naše dragulje’ i imao bi demonstracije pod prozorom. A kad Caktaš i Balić zajedno odu za samo pet milijuna eura, onda su to vrhunski odrađeni Hajdukovi poslovi. 

Top pet transfera

Ramires (iz Chelseaja u Jiangsu) 28 mil. €

Elkeson (iz Evergrandea u Shanghai SIPG) 18,5

Gervinho (iz Rome u China Fortun) 18

Shelvey (iz Swansea u Newcastle) 16

Townsend (iz Tottenhama u Newcastle) 15,7

>>Guardiola najplaćeniji trener svijeta, evo koliko će dnevno zarađivati!

Komentara 2

DU
Deleted user
23:28 02.02.2016.

koja glupost toliki novac za napuhanka,sto je osvojio u Bayernu??? osim prvenstva,,, jednom kup,,, ove godine pitanje sto??? Bilic bih s takvim igracima osvojio svake godine Ligu Sampiona

Avatar zeljko_mo
zeljko_mo
00:07 03.02.2016.

Svagdje je došao na gotovo,u barceloni se poklopila generacija sjajnih nogometaša ali im je jose očitao lekciju s interom,došao je u bayern osvojio ligu možda i kup ali ne bih ni to osvojio da nisu kupili onoliko igrača od borrusije dormund,zatim ga je carlo eliminisao u ligi prvaka s realom ukupno 5:0,nakon toga došla mu barcelona koja mu je opet očitala lekciju. Carlo,jose, i slični treneri su za njega legende

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije