Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Burna emisija

Pavasović: Hajduk više ne želi razgovarati, Svetina: Muči vas što ne osvajate trofeje

Emisija o HNL-u
Foto: Screenshot
24.11.2014.
u 08:34

– Jučer popodne, nakon svega što se dogodilo, zapravo nismo ni imali vremena dobro razmisliti o tome što se dogodilo. Reagirali smo brzo i tu odluku smo donijeli da bismo zaštitili naš klub koji je konačno stisnut u zid

Sinoć je na HRT-u održana zanimljiva emisija o HNL-u u kojoj se pričalo o neodigranom derbiju. Gosti u studiju su bili predstavnik Hajduka Ljubo Pavasović-Visković, direktor Dinama Tomislav Svetina te povjerenik za regularnost lige Josip Brezni.

– Jučer popodne, nakon svega što se dogodilo, zapravo nismo ni imali vremena dobro razmisliti o tome što se dogodilo. Reagirali smo brzo i tu odluku smo donijeli da bismo zaštitili naš klub koji je konačno stisnut u zid. Zaključili smo da nam je dosta iživljavanja i reagirali smo onako kako smo reagirali. Danas, više od 24 sata  poslije, još smo sigurniji u ispravnost naše odluke – rekao je Pavasović-Visković pa se osvrnuo na crne liste:

– Popis je sastavljao gospodin Krešimir Antolić iz Dinama, nije mi jasno kako se radi o navijačima sa zabranom kad nijedan naš navijač nije priveden. Da je imao zabranu i pokušao ići na utakmicu, bio bi priveden. A ono da su navijači zvali navijače je glupost jer se nogometašima pet sati prije utakmice oduzimaju mobiteli.

– Na koncu svega, zar nije smiješno što gospoda iz Dinama i iz Saveza uredno ponavljaju kako smo mi činom od jučer nešto upropastili. Što smo mi to upropastili? Ostatke ostataka nekadašnjeg derbija, tu zlokobnu atmosferu koja godinama vlada na Maksimiru. Nismo mi ništa upropastili, eventualno smo hrvatskom nogometu ponudili slamku spasa. 

– Za sankcije se ne brinemo. Pa ova garnitura HNS-a ionako sve što radi je kažnjavanje Hajduka. Mi od njih nikakvu milost niti ne očekujemo. Prije smo bili spremni za razgovore, trudili smo se, no sad je kasno. Pozivamo državne organe na akciju.

Tomislav Svetina mu je kontrirao:

– Hajduku su krivi svi osim njih. Malo Rijeka, malo Split, malo Dinamo. Nismo mi sastavljali popis, mi smo dobili iz PU splitsko-dalmatinske 92 imena, unijeli smo ih u sustav i kad se prvi navijač s popisa pojavio, nastao je kaos. Zašto ne kažu da ih muči to što već 10 godina ne mogu ni blizu trofeju, što su u financijskim problemima, što imaju problema s kreditom?

– Također, moram primijetiti nešto jako zanimljivo. Nakon nereda u Milanu cjelokupna je javnost najprije bez zadrške osuđivala to što se dogodilo, da bi se stvar totalno počela relativizirati nakon što je predsjednik Josipović usporedio te huligane s ljudima u HNS-u. U tom trenutku, ti huligani prestaju biti huligani i postaju neka pravednička sila otpora, dodao je Svetina i naglasio kako se Dinamo ne boji istraga jer je inspekcija mjesecima bila kod njih i ništa nije pronašla.

Brezni je potvrdio da je Hajduk krivac.

–  Oni nisu tražili odgodu, igrači se nisu ni zagrijavali i nisu odradili ni minutu šutnje za Vukovar. Jasno je ovdje tko je kriv, a nevjerojatno mi je da se Hajduk kompromitirao zbog nekoliko navijača sa zabranom.

>>'Neka USKOK uđe u ovaj bolesni nogometni svijet!'

>>Dinamo i Mamić su krivci! Tražimo ostavku Šukera i IO-a HNS-a!

Komentara 125

Avatar pf
pf
10:59 24.11.2014.

HNS = FSYU

DU
Deleted user
13:50 24.11.2014.

Ne vjerujte, hajdukovcima, ništa. Smeta im uspješni GNK Dinamo i naši trofeji, uspjeh i novac, samo lažu o nama. Oni nas mrze. Ja nikoga ne mrzim, al' ću se braniti dok u meni teče i posljednja kap krvi za moj klub građanski nogometni Dinamo i za moju Hrvatsku. Ostajem uz Dinamo.

BI
binki
09:47 24.11.2014.

Vidim neki tu opet vide UDBU , OZNU , KOS, mirka i slavka a prvi ko je dao podršku Torcidi je Kolindin SPLITSKI HDZ . Pa ne mislite valjda da su oni sjedbenici gore navedenih ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije